A magyar válogatott szerdán 2-2-re zárt Németországgal Münchenben az F csoport 3. fordulójában. Marco Rossi együttese kétszer is vezetett, nagyon közel állt a továbbjutáshoz, de a döntetlen a kiesését eredményezte.

Szalai Ádám fejesével még a magyar válogatott vezetett a németek ellen

Szalai Ádám fejesével még a magyar válogatott vezetett a németek ellen (Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport)

Rossi büszke a csapatra

Marco Rossi szövetségi kapitány noha bravúrosnak tartja a Németország elleni döntetlent, a játékosaival pedig maximálisan elégedett, mégis csalódottan értékelt. Ugyanis a magyar válogatott rendkívül közel állt a továbbjutáshoz.

– Hihetetlennek és elképzelhetetlennek tűnt, hogy továbbjuthatunk, de sajnos a legszebb tündérmeséknek sem mindig tökéletes a vége – mondta Rossi. – Mindenkinek gratuláltam. A játékosok minden betűjét betartották a taktikai utasításoknak. Azt is, hogy ne aggódjanak azon, kivel állnak szemben és azt is, hogy vállalják fel az egy az egy elleni párharcokat bárkivel is állnak szemben. Ezt mind megtették. A magyar futball közelmúltja alapján ez hatalmas eredmény, amit ebben a csoportban elértünk. Erre az együttesre évek múltán is büszkeséggel fognak emlékezni a szurkolók, és én is büszke vagyok arra, hogy az edzőjük lehetek.

Szalai: gól és gólpassz

Kimagasló teljesítményt nyújtott a németek ellen Szalai Ádám. A magyar válogatott csapatkapitánya előbb fejjel talált a németek kapujába, majd közvetlenül a hazaiak egyenlítése után gólpasszt adott Schäfer Andrásnak. Szalai a mérkőzést követően érzelmes üzenetet írt a közösségi oldalán.

„Fáj, nagyon fáj, talán még nem fájt ennyire, pedig egy ideje a része vagyok. De a fájdalmamat kettő szó enyhíti. Az egyik a csapat szó fogalma, a másik pedig magyarnak lenni. Nincs az életemnek szebb ajándéka ezt a csapatot vezetni a magyar himnuszt énekelni és a szívem fölött ezt a címert hordani!” – írta a 33 éves csatár.

Le a kalappal

Kétségkívül Schäfer András az Eb egyik legnagyobb magyar felfedezettje. A dunaszerdahelyi DAC 22 éves játékosa góllal tette fel a koronát a teljesítményére, hiszen szerdán Münchenben az ő találatával vezetett 2-1-re a magyar csapat.

– Többet érdemelt a válogatott, mert mind a három meccsen nagyon jól küzdöttünk – fogalmazott Schäfer. – Nehéz most bármit is mondani. Le a kalappal a srácok és a szurkolók előtt is, büszke vagyok az egész csapatra. Nagyon rossz érzés így kiesni.