RETRO RÁDIÓ

Ők a leghűségesebb focisták!





Napjaink pénzorientált labdarúgásában nem fontos a klubhűség. A focisták évente több pénzért váltanak csapatot, de vannak kivételek. A transfermarkt összegyűjtötte Európa top bajnokságainak leghűségesebb aktív futballistát.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.06.
klubhűség

Az orosz CSZKA Moszkva elkötelezett híveit leszámítva kevesen gondolnának arra, hogy napjaink aktív játékosai közül Igor Akinfejev szolgálja legrégebben klubját: 2003-óta a moszkvaiak kapusa. Mi több, öt éves korában - 1991-ben - igazolt az egykori katonacsapathoz, és soha egyetlen más egyesületben nem szerepelt, 17 éve és 7 hónapja áll a CSZKA kapujában a 34 éves futballista!

A második helyen álló Lionel Messi pontosan egy évvel kevesebbet töltött el a Barcelonánál - eddig. Igaz, az argentin zseni 13 éves koráig a rosariói Newell's Old Boys-nál játszott, ott figyelt fel rá a Barca, ahol egy kissé kérdésessé vált a jövője.

A hűséglista harmadik helyén álló középpályás, Mark Noble 16 éve és hét hónapja játszik a West Ham Unitedben. Ráadásul akkor sem hagyta cserben a londoni klubot, amikor a gárda kiesett a Premier League-ből és a Championshipben folytatta.

A legerősebb tíz európai bajnokság leghűségesebb futballistái

Igor Akinfejev – CSZKA Moszkva; 17 év és hét hónap

Lionel Messi – Barcelona; 16 év és hét hónap

Mark Noble – West Ham United; 16 év és hét hónap

Sergio Álvarez – Celta Vigo; 16 év és egy hónap

Oier – Osasuna; 15 év és egy hónap

Jessy Moulin – Saint-Etiénne; 15 év és egy hónap

Francesco Magnanelli – Sassuolo; 15 év és egy hónap

Giorgio Chiellini – Juventus; 15 év és egy hónap

Sergio Ramos – Real Madrid; 14 év és 11 hónap

Sammy Bossut – Zulte-Waregem; 14 év és egy hónap

Maldini: csak a Milan A topbajnokságok abszolút hűséglistáját Paolo Maldini vezeti, aki több mint 900 meccsen szerepelt a Milanban, ahol pályafutását kezdte. Tizenhat évesen mutatkozott be az olasz élvonalban. Huszonöt idényén keresztül futballozott Milánóban, 2009-ben vonult vissza. Honfitársa, Francesco Totti, az El Capitano 1992-ben került az AS Romához, 1993 márciusában játszotta első felnőtt meccsét, 2017 májusában - több, mint 24 év után - vett könnyes búcsút klubjától.

 

Hazai legendák egy klubnál

Vannak hűséges magyarok is, az újpesti Szusza Ferenc csak a lila-fehér klubot szolgálta. Az Újpest csapatában ő játszotta a legtöbb mérkőzést: 462 meccsen 393 gólt lőtt később edzőként is irányította a csapatot. Albert Flórián 1958-ban 17 évesen debütált, majd további 15 éven át játszott a Fradiban. Az egyszeres válogatott Szabó György 510 hazai első osztályú mérkőzésével közel 25 évig volt csúcstartó, 17 évig szolgálta a Tatabányát.





Ezeket olvastad már?
Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás