RETRO RÁDIÓ

Vészhelyzet Pozsonyban, őrületes felhajtás várja a Fradit





A Fradi labdarúgói szerdán a hazai pályán elszenvedett 2-1-es vereség után, idegenben próbálnak fordítani a Slovan elleni BL-selejtező visszavágóján. A zöld-fehérek szurkolóit különleges készültség várja Pozsonyban, ahol kísért a 30 évvel ezelőtti párharcot övező botrány emléke.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.27.
Ferencváros

Párját ritkító szigor, nagyszabású biztonsági intézkedések várják Pozsonyban az FTC szurkolóit – nem „csak” az 1992-es terror emléke miatt. A Slovan–Ferencváros BL-visszavágót szerdán 20.30-kor játsszák.

Pokoli hangulatban zajlott az első mérkőzés Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet

Pesten is forrtak az indulatok

Akkor a csuklyás hazai rendfenntartók brutálisan léptek föl: a vendégszektorba betörve, botokkal ütötték-verték a magyarokat. A régi sérelmek miatt a BL-selejtező múlt heti, budapesti odavágóján is voltak kisebb rendbontások, egymás gyalázásán túl is. Fradi-drukkerek előző éjszaka a főváros utcáin hajkurászták – hiába – az ellenfél fanatikusait, a meccs előtt egy férfi kővel megdobta a Slovan csapatbuszának ablakát (azóta már pénzbírságra és 150 óra közérdekű munkára ítélték), a vendégtáborból pedig rakétát lőttek az egyik VIP-páholyba.

Tilos a pia, üresek az utcák

Pozsonyban óriási erőket mozgósít a városi és állami rendőrség, hogy megelőzzék az ellenségeskedés elfajulását. Holnap hajnalig a téglamezei Nemzeti Stadionban, sőt az egész városrészben tilos lesz alkoholt árulni és közterületen fogyasztani. Piás drukkereket érvényes belépőjegy és voucher birtokában sem engednek be a lelátóra. A vonattal és autókkal érkező 1200 fradistát a pályaudvartól különbuszokkal viszik a helyszínre, majd onnan vissza. A rendőrök útlezárásokkal és a közterületeket pásztázó kamerák tömegével készülnek a fogadásukra. A közelben lakókat még attól is óva intik, hogy ott parkoljanak az autóikkal.

Óriási a tét a pályán

A továbbjutó már biztosan főtáblás lesz valamelyik kupasorozatban. A BL-csoportkörhöz még két riválist kell legyűrnie (elsőként az azeri Qarabagot vagy a svájci FC Zürichet), de ha egyik körben sem jár sikerrel, akkor is bejut a Konferencia-ligába.

A pozsonyi kieső az Európa-liga harmadik selejtezőkörében, az izraeli Makkabi Haifa vagy a görög Olimpiakosz ellen folytatja.

28 éve sikerült

1994 őszén az orosz CSZKA Moszkva ellen, a Kupagyőztesek Európa Kupájának (KEK) első fordulójában sikerült legutóbb a Ferencváros labdarúgócsapatának vesztes odavágó (1-2) után továbbjutni. Akkor hazai pályán sikerült a 2-1-es győzelem, ami tizenegyespárbaj után jött össze.

 





Ezeket olvastad már?
Dibusz vagy Gulácsi? „Az úgy nem megy, hogy utálom a másikat"

Dibusz vagy Gulácsi? „Az úgy nem megy, hogy utálom a másikat"

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

Se bugyi, se más: teljesen meztelenül hempereg a kanapén az érzéki álomnő

Se bugyi, se más: teljesen meztelenül hempereg a kanapén az érzéki álomnő

Fradista gól is kellett az európai foci csodájához

Fradista gól is kellett az európai foci csodájához

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás