RETRO RÁDIÓ

Shane Tusup: Péter nem nyert még olimpiát, nem akarom, hogy elbukjunk!





A Shane Tusup, Holoda Péter páros néhány hete minden hétköznap reggel az edzőteremben kezdi a napot, és próbálják eldönteni, hogy vajon melyikük lehet az erősebb.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.25.
erőfitogtatás

Később persze csak az lesz fontos, hogy a vb-bronzérmes Holoda legyen a leggyorsabb a vízben, az úszót a DIGI Sport híradójának nyilatkozó Tusup egy nagyon okos, magas IQ-val rendelkező sportolónak írt le.

„Versenyzünk, és mindig közli, hogy ő (az erősebb)” – szögezte le Holoda Péter világbajnoki bronzérmes úszó. „Őszintén, én (vagyok erősebb), de az ő magasságával és erejével nem hiszem, hogy sokáig felvehetem a versenyt” – reagált Tusup.

Itt vagyunk reggel 6-tól 9-ig, utána átmegyünk a medencébe, és ott még másfél órát úszunk” – beszélt a mindennapokról Holoda, majd Tusup kért szót. „A cél az, hogy folyamatosan kihívásokra törekedjünk. Együtt dolgozunk és így az együttműködésünk is szorosabb lesz, mindeközben pedig látja, hogy mit gondolok az edzésekről, és azokat hogy építem fel és így egy jó kölcsönhatás alakul ki közöttünk, amibe a viccek is beleférnek. Jobb így dolgozni”.

Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

A sprinter 2017-ben nyert világbajnoki bronzérmet a 4x100 méteres gyorsúszó váltó tagjaként, azóta közgazdász diplomát szerzett az amerikai Auburn Egyetemen, majd egy éve hazaköltözött, és eddig Debrecenben készült, de azt érezte, váltania kell.

„Azt mondta, hogy úszni úsztam eleget mostanában, az a lényeg, hogy az erőm visszatérjen, és amikor átmegyünk a vízbe, akkor ebbe már csak technikailag tegyük bele, amit ki lehet belőle hozni. Fontos, hogy a sprint minél jobb legyen, illetve, hogy a sprintek meglegyenek, hogy minél gyorsabban tudjak mozogni 50 vagy 100 méterig. Az, hogy én most le tudjak úszni 1500 métert egyben, lazán, annak nem sok értelmét látja” – jegyezte meg az úszó.

”Ő egy nagyon okos srác, magas IQ-val, mindig érti, hogy mit kell teljesíteni, hogy versenyen azon az 50-100 méteren kirobbanó legyen majd. Nagyon sokat kell dolgoznunk, hogy elvégezzük a finomhangolást, szóval most az apró részleteket tökéletesítjük” – dicsérte tanítványát Tusup.

Tusup irányítása alatt nyert 2016-ban három olimpiai aranyérmet Hosszú Katinka, de a sikereik száma szinte megszámlálhatatlan. Azóta mind szakmailag, mind a magánéletben különváltak. Az edző pedig több hideget kapott a közvéleménytől a viselkedésére, mint meleget. „Más idők voltak, más körülményekkel. Nagyon sok minden változott azóta, akkor a legnagyobb szinten volt a felelősségem, de kezdő edző voltam. Nem volt tapasztalatom, de tudtam, hogy mit akarok és azt is hogyan. Előre terveztem mi fog történni, de nem volt hátterem, nem volt sok ember, aki hitt volna bennem, hiszen hiányzott a tapasztalat. Elbukni pedig nem lehetett, és nem is buktunk. Kiderült, hogy igazam lett! Péterrel teljesen más a közös munka, ő nem nyert még olimpiát, nincs akkora nyomás rajtunk, de én nem akarom, hogy elbukjunk. Rengeteget tanultam és tanulok. De talán az a helyzet, hogy ugyan most más szituációba kerültem, de attól én még ugyanaz vagyok”.

https://www.digisport.hu/files/shares/2020/09-szeptember/25/0925_TUSUP_HOLODA_S24_ONLINE.mp4

A márciusról elhalasztott, decemberben megrendezésre kerülő országos bajnokság lehet a versenyző-edző duó első közös nagy megmérettetése, ahol egyébként már újra lehet olimpiai szinteket úszni.





Ezeket olvastad már?
Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás