RETRO RÁDIÓ

Rebrov gatyába rázza a Fradit a BL-visszavágóra





A Ferencváros idegenben 3-3-as döntetlent játszott a Moldéval, de így is szinte minden a magyarok mellett szól.



Megosztás
Szerző: GG
Létrehozva: 2020.09.25.
Bajnokok Ligája

Egy lépésre került a Ferencváros attól, hogy 25 év után újra ott legyen a Bajnokok Ligája-csoportkörében. A magyar bajnok szerdán este 3-3-ra végzett Norvégiában a Molde otthonában, vagyis lépéselőnyben várja a budapesti visszavágót. A norvégok kétgólos hátrányt dolgoztak le a Fradi ellen, ami talán óvatosságra int, de hazai pályán szinte minden a zöld-fehérek mellett szól.

Igazi füvön játszhatnak

A Molde stadionjában műfüvön kellett futballoznia a Fradinak, ami a házigazdának kedvezett. A fradisták egy-egy passzánál látszott, hogy nem ilyen a borításon játszanak hétről hétre. A Groupama Aréna gyepe azonban már a Ferencvárosnak jelent előnyt, a norvég bajnoknak kell alkalmazkodnia. Ráadásul a Dinamo Zagreb elleni mérkőzéshez hasonlóan a drukkerek a stadion mellett buzdíthatják kedvenceiket, ami nagy pluszt adhat a játékosoknak.

A Fradi három gólt szerzett idegenben Fotó: MTI/EPA/NTB/Svein Ove Ekornesvag

Javíthatnak a hibákon

A Ferencváros védelme 55 percig szinte hibátlanul teljesített, de aztán komoly hibákat vétett Norvégiában. Az FTC bosnyák válogatott balhátvédje, Eldar Civic oldalán rendre veszélyes támadásokat vezetett a Molde, de a szlovén Miha Blazicnak sem ez volt a legjobb meccse a Fradiban.

„A bal oldalunkra próbálták a létszámfölényüket helyezni, mi pedig nem tudtunk ezzel mit kezdeni. Annak ellenére, hogy megbeszéltük, hogyan kell ez ellen védekezni”

– értékelte a találkozót Dibusz Dénes, az FTC kapusa az M4 Sport kamerái előtt.

Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője a visszavágón megerősítheti ezt az oldalt, könnyen lehet, hogy Marcel Heister kap szerepet Civic helyett. Sőt, a mérkőzést sérülés miatt kihagyó középhátvéd, Adnan Kovacevic visszatérésére is van remény.

Szinte legyőzhetetlen a Rebrov-csapat

Amióta Szerhij Rebrov 2018 nyarán átvette a 31-szeres magyar bajnok irányítását, azóta 18 mérkőzésen vezette a nemzetközi porondon. Ezalatt csupán kétszer kapott ki a Fradi, az előző évadban a horvát Dinamo Zagreb (0-4) és a bolgár Ludogorec (0-3) bizonyult jobbnak. A Molde ellen, az idegenben szerzett három gólnak köszönhetően, vélhetően elég lesz az is a Fradinak a főtáblához, ha nem kap ki, hiszen a 0-0-s, az 1-1-es és a 2-2-es döntetlen szintén a továbbjutását jelentené.





Ezeket olvastad már?
Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Dibusz vagy Gulácsi? „Az úgy nem megy, hogy utálom a másikat"

Dibusz vagy Gulácsi? „Az úgy nem megy, hogy utálom a másikat"

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

Se bugyi, se más: teljesen meztelenül hempereg a kanapén az érzéki álomnő

Se bugyi, se más: teljesen meztelenül hempereg a kanapén az érzéki álomnő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás