RETRO RÁDIÓ

Rangadó a vb-n, az első helyért játszik a magyar válogatott





Kedden este a csoport első helye lesz a tét a magyar válogatott számára Németország ellen a férfi kézilabda-világbajnokságon.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.19.
nő a tét

A magyarok pénteken a Zöld-foki Köztársaság 34-27-es legyőzésével kezdték a világbajnokságot Egyiptomban (amit később az afrikaiak visszalépése miatt 10-0-s gólkülönbséggel írták jóvá a mieinknek), majd 44-18-ra verték Uruguayt. Ma 20.30 órától Németország ellen zárjuk a csoportkört.

Kedden este Németország ellen folytatja a magyar csapat Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Gólrekord Uruguay ellen

Vasárnap történelmi eredményt ért el a magyar válogatott. Az Uruguay elleni 44 dobott gól világbajnoki gólcsúcsot jelentett a nemzeti csapat történetében. A rekordot eddig az ausztrálok elleni 2013-as mérkőzés (43-13) jelentette. A csapat legjobbja Máthé Dominik volt, aki nyolc góllal járult hozzá a sikerhez.

- Nehéz volt felpörögni Uruguay ellen, de a szünetben megbeszéltük, amit kellett, és ennek meg is lett az eredménye - mondta Máthé. - Már a németek ellen készülünk, bár hiányos a keretük, de így is erősek, kemény meccsre számítunk.

Már a németekre készülnek

A magyar küldöttség minden tagjának negatív lett a legutóbbi koronavírustesztje is. Ez azt jelenti, hogy Gulyás István szövetségi kapitány a teljes keretből válogathat a mai, németek elleni csoportrangadóra. Bodó Richárd a kislánya születése miatt csak később csatlakozott a válogatotthoz, ezért kicsit fáradtan mozgott Uruguay ellen.

- Elég későn érkeztem meg, igyekeztem kipihenni magam, de holnapra már biztosan frissebb leszek - mondta Bodó. - Már gőzerővel készülünk a németek ellen, nem fogunk számolgatni, mindent kiadunk magunkból.

Az első hely a tét

A ma esti magyar-német meccs győztese az első helyen jut tovább, és négy pontot visz magával. A vesztes két ponttal lép a középdöntőbe. A németek nem a legjobb csapatukkal szerepelnek, a koronavírus-járvány miatt korábban négyen lemondták a szereplést, hárman pedig sérülés miatt hiányoznak. Ez azt jelenti, hogy a magyar válogatott kedden este nagyobb győzelmi eséllyel lép pályára.

Kézilabda-vb, A csoport, 3. forduló

Magyarország-Németország

Ma, 20.30, tv: M4 Sport

 





Ezeket olvastad már?
Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás