RETRO RÁDIÓ

BL-döntő Budapesten? A Puskás Aréna már bizonyított beugró helyszínként





Az ukrán–orosz válság miatt elvehetik a májusi Bajnokok Ligája-finálé rendezési jogát Szentpétervártól.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.24.
uefa

Az Ukrajna elleni orosz katonai agresszió számos sporteseményre lehet hatással. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) árgus szemekkel vizsgálja a helyzetet, és valószínűleg új helyszínt keres Oroszország helyett a májusi BL-döntőnek.

2020. szeptember 23-án a Puskás Arénában nyerte meg a Szuperkupát a Bayern
Fotó: AFP

Jó eséllyel a budapesti Puskás Aréna is szóba jöhet Szentpétervár helyett, miután az utóbbi években már többször bizonyított nagy meccsek beugró rendezőjeként.

Nő a nyomás

Az európai nagypolitika szereplői és a közvélemény is amondó: a máris több nemzetközi szankcióval sújtott Oroszországban a közeljövőben nem rendezhetnek kiemelkedő sporteseményeket.

Erről írt az UEFA-hoz küldött nyílt levelében az Európai Parlament, és erről beszélt Boris Johnson brit miniszterelnök is.

Bajban az UEFA

Az európai szövetség egyelőre (lapzártánkig) nem döntött az ügyben, de jelezte: vizsgálja az ukrajnai és oroszországi helyzetet. Az UEFA rövidesen lépni kényszerülhet, amit nagyban nehezít, hogy a szervezet főszponzora tíz éve az orosz Gazprom.

Az olajipari óriáscég évente több mint 50 millió euróval (18 milliárd forint) támogatja többek között éppen a BL-sorozatot. Az idei döntőre kijelölt szentpétervári Kresztovszkij Stadion hivatalos neve pedig Gazprom Arena.

Bizonyított Pest és a Puskás

A BL legutóbbi két kiírásának fináléit a koronavírus-járvány miatt kellett a tervektől eltérő helyen megrendezni. Mindkétszer Portugáliában, Isztambul helyett. Előbbi okán tették át a 2020-as európai Szuperkupa-meccset Pestre: a BL-győztes Bayern München 2-1-re verte az El-címvédő Sevillát.

A magyar rendezés beugróként is kifogástalan volt, remek visszhangot kapott a résztvevőktől, csakúgy, mint az előző BL- és El-sorozatban a pandémia miatt itt rendezett több mérkőzés (többek között a Leipzig–Liverpool- és Mönchengladbach–Manchester City-párharc oda-vissza) után is.





Ezeket olvastad már?
Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás