Bárhogy is végződik kedd este (21.00, tv: M4 Sport) az RB Leipzig és a Liverpool budapesti BL-nyolcaddöntője, a lipcsei futballcsapat budapesti „albérletén” nem múlhat semmi. A Puskás Aréna a lehető leginkább hazai pálya lesz Gulácsi Péternek és csapatának.

Az "albérlő" lipcsei klub színeiben pompázik a Puskás Aréna

Az „albérlő” lipcsei klub színeiben pompázik a Puskás Aréna (Fotó: Instagram/dierotenbullen)

A németországi beutazási korlátozások miatt Lipcse helyett fővárosunkban fogadja az RB Leipzig a Liverpool sztárcsapatát. A szervezők mindent elkövettek, hogy a Puskás Aréna ne csak a németek két magyar válogatott légiósa számára legyen otthonos.

Idegenben is hazai pálya a Puskás Aréna

„Nekünk Petivel olyan, mintha hazai pályán játszanánk. (…) Gyönyörű stadion, gyönyörű város, ha már el kellett menni Lipcséből, a legjobb helyen kötöttünk ki”

– mondta a Nemzeti Sportnak Willi Orbán, aki Gulácsival (és a sérülés miatt Lipcsében maradt Szoboszlai Dominikkel) együtt több nagy csatát megvívott már új nemzeti stadionunkban.

A koronavírus-helyzet miatt kényszerből választott helyszín azonban nem csak nekik tűnhetett hazai környezetnek.

Piros-fehérben pompázik a stadion

A tavalyi BL-elődöntős Bundesliga-csapat hétfő délután érkezett Budapestre, hogy itt fogadja a sorozat 2019-es győztesét. A lipcseieket a klub színeiben, piros-fehérben fénylő stadion várta, sőt a hangszórókból is a megszokott dalaik szólnak.

Ráadásul nem csak kívül, belül is szinte minden az RB Leipzig otthonát idézte. Ezért a magyar vendéglátók mellett a német klub stábja is sokat tett.

Az UEFA-szabályokban a zárt kapus mérkőzésekre is előírt hazai hangosbemondó (egyben neves zenész, DJ), Tim Thoelke több munkatársával már vasárnap Budapestre utazott.

13 órát buszozott a német stáb

Menetrend szerinti repülőjárat híján 13 órán át buszoztak, hogy mire másnap a csapat is Budapestre ér, már otthonos körülmények várják Gulácsiékat.

„Szigorú szabályok fogadtak itt: mindenhol kötelező a maszk, és általános kijárási tilalom van érvényben este nyolc után. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok, hogy itt lehetek”

– írta közösségi oldalán Thoelke, nyilván élete legtávolabbi „hazai” munkája előtt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tim Thoelke (@tim_thoelke) által megosztott bejegyzés

Hétfő este a Puskás Arénában vezényelt tréninget Julian Nagelsmann vezetőedző. Ekkor már az öltözőket és a folyosókat a Lipcsében megszokott, győzelmek után készített óriási képek díszítették. Sőt, az RB Leipzig kabalafigurája, Bulli bika sem hiányozhatott.