Szerdán este a német–magyar mérkőzéssel egy időben, 21 órakor Budapesten játsszák az F csoport másik mérkőzését, ahol a két címvédő csap össze. A 2018-as világbajnok Franciaország a 2016-os Európa-bajnok Portugáliával találkozik. A franciák az eddig megszerzett négy pontjukkal vezetik a csoportot, és – a harmadik helyezett csapatok rangsora alapján – már biztosan nyolcaddöntősök. Az ötszörös aranylabdás Ronaldo vezette portugálok is jól állnak, hiszen ma este a győzelem mellett a döntetlen is elegendő számukra a továbbjutáshoz.

(Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

– Minden találkozót ugyanúgy közelítünk meg, szeretnénk a saját játékunkat játszani és győzni – mondta Joao Moutinho, a portugálok középpályása. – Az a feladatunk, hogy mindent beleadjunk, és boldoggá tegyük egész Portugáliát.

Ez lesz a harmadik Eb-meccs a Puskás Arénában, ahol a belépéshez az érvényes jegy mellett ezúttal is szükség lesz a védettséget igazoló karszalagra. Ezeket szokás szerint a Groupama Arénánál a Sas-szobor mellett, a Városligetben a Dózsa György úton és a Papp László Budapest Sportarénánál lehet átvenni a védettségi igazolvány felmutatásával. Az átvevőpontok ma reggel hétkor nyitnak.