RETRO RÁDIÓ

Óriási az érdeklődés a budapesti vizes vb-re





Június 18-a és július 3-a között Magyarországon, vagyis Budapesten, Debrecenben, Szegeden és Sopronban rendezik meg az idei úszó- és vízilabda-világbajnokságot. A magyar sport erejét mutatja, hogy ilyen rövid határidővel tudta vállalni a házigazda szerepét.



Megosztás
Szerző: Burkovits Ferenc
Létrehozva: 2022.04.13.
vizes vb

A koronavírus miatt Fukuoka úgy döntött év elején, nem tudja megrendezni az idei vizes világbajnokságot. Február elején Budapest több sportágat mentett meg azzal, hogy elvállalta, négy hónap kőkemény munkával elvállalja a házigazda szerepét. Nélkülünk vébé sem lett volna.

Vári Attila Fotó: Czerkl Gábor/Bors

Óriási fejlesztés a sportban

A pólósok elnöke, Vári Attila ezzel kapcsolatban elmondta, az elmúlt 12 évben az ország történek legnagyobb fejlesztése ment véghez a sportban, enélkül most nem tudnánk rendezni. Sydney és Athén olimpiai bajnoka most is sokat tesz a sikeres vébéért.

- Mindenki keményen odateszi magát dolgozik, hogy minél emlékezetesebb világbajnokságot rendezzünk – mondta lapunknak Vári Attila. - Annyi biztos, hogy mind a férfi, mind a női pólósaink Budapesten, a margitszigeti a Hajós Alfréd Uszodában játszanak majd. Egyébként valamennyi helyszín már vébéüzemmódban működik.

Fogynak a jegyek

- Ugyan vannak még csinosítási munkák, de ezekkel sincs gond. A Margitszigeten elkezdjük építeni a pluszlelátót, reméljük, szükség lesz rá, mert mindkét csapatunk a döntőig küzdi magát – folytatta a 46 éves Vári, aki ezzel el is árulta, mi az álma a pólósokkal kapcsolatban. Leszögezi, nem pakol plusz terhet a játékosok és az edzők vállára, de mindenki tudja, hogy a magyar póló hagyományai mindenkit köteleznek.

Vári azt is elárulta, nem csak a résztvevők, a nézők is készülnek.

- Nagy az érdeklődés mind itthonról, mind külföldről, és nemcsak a vízilabda iránt, hanem a szinkronúszástól a műugrásig.

Megvannak a csoportok

Kedden este elkészítették a csoportbeosztásokat a vébé pólós küzdelmeire. Bíró Attila női csapata Olaszország, Kanada és Kolumbia, Märcz Tamás együttese Montenegró, Brazília és Georgia ellen vívhatja majd csoportmeccseit a Hajós-uszodában.





Ezeket olvastad már?
Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Örömhírrel jelentkezett a Fradi-edző Sztankovics fia

Örömhírrel jelentkezett a Fradi-edző Sztankovics fia

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás