RETRO RÁDIÓ

Bődületes eredmény, remekeltek a Honvéd sportolói Tokióban





A magyar sportolók hat arany-, hét ezüst- és hét bronzéremmel zártak a tokiói olimpián, ebből a fővárosi klubok közül a Honvéd versenyzői szerezték a legtöbbet. A magyar klub a 26. lenne az országok éremtáblázatán.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.10.
olimpia honvéd Tokió

A szervezők adatai szerint július 1-jétől vasárnapig összesen 613 500 koronavírustesztet végeztek el az olimpiához kapcsolódóan, és 436 pozitív esetre bukkantak. Érdekesség, egy magyar klub az első 30 között lenne az országok éremtáblázatán.

Milák Kristóf aranyérmet nyert Tokióban (Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport)

A Honvéd volt a legjobb

A fővárosi klubjaink közül a Budapesti Honvéd sportolói szerepeltek a legeredményesebben. Az úszó Milák Kristóf és a birkózó Lőrincz Tamás egyéni elsősége mellett Csipes Tamara a női kajaknégyes tagjaként nyert aranyat. Az ezüstérmesek közül Milák és Csipes mellett a birkózó Lőrincz Viktor, a párbajtőröző Siklósi Gergely képviselte a piros-fehéreket. Hosnyánszky Norbert pedig a férfi pólóválogatottal nyert bronzérmet. Ez az országok éremtáblázatán a 26. helyre lenne elég.

– Sportolóink a magyar sikerek 40 százalékában benne voltak. A magyar érmek 30 százalékát pedig honvédos versenyző szerezte meg – mondta büszkén a BHSE ügyvezető elnöke, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdakapusunk, Gergely István.

24 világcsúcs

A sportolók 24-szer javították meg a világcsúcsot a tokiói olimpián. Úszásban és evezésben hat-hat, súlyemelésben négy, atlétikában és pályakerékpárban három-három alkalommal. A legtöbbször – négyszer – a kínaiak döntöttek világrekordot: a súlyemelő Si Cse-jung a férfiak 73 kilogrammos súlycsoportjában, a sportlövő Csang Csang-hung a férfi kisöbű szabadpuska összetettben, a kerékpáros Pao San-csü és Csung Tien-si a női csapatsprintben, a női váltójuk pedig a 4x200 méteres gyorsúszásban. A legtöbb érmet – hetet, ebből négy aranyat – az ausztrál úszó, Emma McKeon szerezte Tokióban. A legtöbb aranyérem – öt – az amerikai úszó, Caeleb Dressel nevéhez fűződik, aki 50 és 100 gyorson, 100 pillangón, valamint a 4x100-as gyors- és vegyesváltó tagjaként is győzött.

52 éves a legidősebb bajnok

A legfiatalabb bajnok 13 éves és 330 napos korában japán Nisija Momidzsi, a gördeszkázás női utcai versenyszámának aranyérmese volt. De az amerikai műugró, Marjorie Gestring rekordját nem tudta megdönteni, aki 1936-ban 13 évesen és 267 naposan nyert. A legifjabb tokiói érmes 12 éves és 343 napos korában a japán Hiraki Kokona volt, aki a gördeszkázás női park versenyszámában második lett. A legidősebb olimpiai bajnok a japán fővárosban az 52 éves Dorothee Schneider lett, aki a díjlovaglás csapatversenyében tagja volt az első helyezett német válogatottnak. A legidősebb érmes, a 62 éves ausztrál Andrew Hoy kétszer is dobogóra állhatott: lovastusában egyéniben a harmadik, csapatban a második helyet szerezte meg.





Ezeket olvastad már?
Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás