Sokkoló perceket kellett átélnie Miklós Annának, aki kisfiával együtt éppen a soltvadkerti futballpálya lelátóján drukkolt, amikor a gyereknek egyszer csak leállt a légzése. Közben az apuka a pályán azért küzdött, hogy lőjön a bácsalmási csapat hálójába. Kővári Dávid nem is sejtette, hogy azokban a percekben kétségbeesve próbálják újraéleszteni a gyermekét.

Amikor a támadó párja, Miklós Anna észlelte, hogy a kis Dávid (1) rosszul van, szerencsére nem veszítette el a lélekjelenlétét, azonnal odarohant a Soltvadkertet korábban edző, jelenleg szakmai tanácsadóként segítő Szabó Attilához (53), majd a döbbenettől és a félelemtől reszkető hangon kérte a segítségét. A szakember gondolkodás nélkül kivette az anyuka kezéből a gyereket, aztán azonnal megkezdte az újraélesztést. A trénernek hála, a fiúcska magához tért, s mire kiérkeztek a mentők, újra szabályosan vert a szíve és megfelelően vette a levegőt – ismerteti a részleteket a Blikk.

Szerencsére Dávidka most jól van, de – sajnos – a kórházban hiába végeztek el rajta több vizsgálatot is, még mindig nem tudják, hogy mi okozta a bajt. Korábban előfordult, hogy amikor sírt, elakadt a lélegzete, de azt mondták, majd kinövi – mesélte a lapnak az édesapa, Kővári Dávid. – A párom, amikor észrevette, hogy a fiunk nem kap levegőt, hirtelen azt se tudta, mit csináljon, de hála az égnek, remek döntést hozott. Én az egészből semmit sem érzékeltem, hiszen a pályán voltam, miközben a gyerekem életéért küzdöttek. Amikor a találkozó végén megtudtam, mi történt, a kedvesem érthető módon még akkor is sokkos állapotban volt, reszketett és sírt.

Az eset „hőse”, Szabó Attila régóta ismeri a szülőket, hiszen Kővári anno nála kezdett el futballozni.

Örülök, hogy segíthettem, bár ne kellett volna átélnünk azokat az óráknak tűnő másodperceket, perceket – sóhajtott nagyot Szabó Attila. – Nem volt időm gondolkodni, ösztönösen a jobb kezembe vettem a fiút, a ballal pedig megkezdtem a szívmasszázst. Szerencsére sikerrel jártam, és nem lett komolyabb baj. UEFA B licences edző vagyok, a képzésen részt vettem sportorvosi oktatáson is, ezért tudtam, mit kell tennem abban a rendkívül drámai helyzetben – tette hozzá az életmentő.

Érthető, hogy az apuka aggódik.

Szavakkal nem lehet kifejezni, mennyire hálás vagyok Attilának. Megmentette a fiam életét, ezt soha nem felejtem el. Amíg viszont nem derül ki, hogy mi a baja Dávidkának, folyamatosan bennünk van, bármikor megtörténhet újra az egész – mondta Kővári. – Ezért is kérjük mindenkinek a segítségét, akivel már történt hasonló, hátha valaki tudja, mi miatt lehetett a gyermekem rosszulléte.