RETRO RÁDIÓ

Nagy magyar siker, Fucsovicsot már tisztelik a világsztárok





Nemzetközi figyelmet keltett Fucsovics Márton, aki először nyert top 10-es játékos ellen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.30.
fucsovics márton tenisz roland garros

Fucsovics Márton 2014 óta 14 alkalommal játszott olyan riválissal, aki éppen a top tízben állt a világranglistán és mindig alulmaradt. A nyíregyházi teniszező hétfőn megszakította a kudarc szériát, miután 6:4, 7:6, 2:6, 6:1-re legyőzte a világranglista 5. helyén álló orosz Danyiil Medvegyevet a Roland Garros első fordulójában.

Fucsovics Márton Fotó: AFP

Karrierje egyik legnagyobb győzelmének nevezte Fucsovics Márton a Medvegyev elleni sikert.

„Most először vertem top 10-es játékost pályafutásom során, ráadásul Grand Slamen - mondta Fucsovics a viadal honlapjának. - Meg akartam mutatni, hogy nagyon jó játékos vagyok, a célom pedig, hogy én is bekerüljek a legjobb tíz közé a világranglistán.”

Magyar férfi teniszező ezt megelőzően több mint 37 éve győzött le top 10-es játékost: 1983 májusában Taróczy Balázs Hamburgban verte az akkori világelső Ivan Lendlt.

Fucsovics jól kezdte az évet, januárban a negyeddöntőig jutott Dohában, majd az Australian Open nyolcaddöntőjében úgy kapott ki Roger Federertől, hogy ő nyerte az első játszmát. Aztán kilenc napon belül kétszer is legyőzte a korábbi világbajnokot, a bolgár Grigor Dimitrovot. Előbb augusztus 25-én Cincinnatiban, majd szeptember 3-án a US Openen is elverte. Utóbbi tornán, New Yorkban végül a harmadik fordulóig jutott.

A korábbi világklasszis, a Eurosport szakkommentátora, John McEnroe szerint Fucsovicsot már tisztelik az ellenfelek, és Medvegyev legyőzése után ez csak erősödött.

„Ha Fucsovics a top 30-ba vágyik, akkor továbbra is fejlődnie kell – mondta McEnroe. - De összességében egy remek teniszező, akit már tisztelnek a világsztárok, és ez sokat számít.”

Fucsovics a spanyol Albert Ramos-Vinolas ellen folytatja a második fordulóban a Roland Garroson. A világranglistán 44. helyen álló spanyollal szemben pozitív a magyar játékos mérlege, eddigi három mérkőzésükből kétszer ő nyert. A második fordulós találkozót csütörtökön játsszák.





Ezeket olvastad már?
Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás