RETRO RÁDIÓ

Műtét mentette meg Szepessy életét





Életmentő műtéten esett át a Győr és a Ferencváros egykori bajnokcsapatának tagja. Az operáció sikerült, és a labdarúgó orvosai szerint hamarosan ismét teljes életet élhet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.16.
betegség

Decemberben ünnepelte 71. születésnapját és makkegészségesnek tűnt Szepessy László. Az egykoron ünnepelt futballista szép sikereket ért el a zöld-fehér csapatoknál, hiszen a Rába ETO és az FTC gárdájával is bajnok lett. Később a Nyilasi Tibor-vezette Fradi pályaedzőjeként is bajnoki aranyat ünnepelhetett.

Időben észrevették a bajt

Végbéldaganatot diagnosztizáltak nála, szerencsére gyorsan felfedezték, és így a lehető leghamarabb a műtőasztalra kerülhetett. Megoperálták.

Voltak kisebb-nagyobb emésztési problémáim, de nem foglalkoztam velük – emlékezett a kórházi ágyán Szepessy László. – Aztán csak nem akartak elmúlni. A családom is látta a szenvedésemet, hiszen már szinte a lakás legkisebb helyiségében laktam, naponta, nem túlzás, hússzor-huszonkétszer voltam vécén. Előbb csak kértek, menjek, nézessem meg magam. Később már megparancsolták, hogy orvoshoz menjek.

Azt érezte, vége mindennek

Szepessy elmondta, hogy már majdnem megnyugodott, hiszen a laboreredményei jók voltak, csak a hemoglobinvizsgálat adott némi okot az aggodalomra.

– És aztán jött az endoszkópos vizsgálat, ami kimutatta, nagy a baj. Amikor megtudtam, hogy rákos vagyok, olyan érzésem volt, hogy vége a dalnak, game over. Slussz, ennyi volt az életem! Nagyon elszontyolodtam, de az orvosok biztattak, még időben felfedezték a betegségemet. Otthon is győzködtek, erőt adtak ahhoz, hogy bátran menjek a kórházba.

Két és fél óra

Egyetlen éjszakát töltött el a kórházban, mielőtt megműtötték. Sokat nem aludt, izgult, mit hoz a holnap.

– Két és fél órás operáció következett. Mondták, szerencsére nem volt áttétem, így, ha felépülök, újra egészséges leszek – mondta kissé meghatódva a „beteg”.

Hogy mikor térhet vissza a családjához, erről még nem esett szó. László reménykedik, hogy húsvétkor már otthon lehet.

– A hasamon hatalmas vágás van, és már az is óriási eredmény, hogy itt, a szobában néhány lépést sétálok. Nagyon kedvesek velem a nővérek, orvosok, ápolók, de amint kimondják, hogy mehetek, már itt sem vagyok. Ráadásul még ez a fránya vírus is a nyakunkon van, mondhatom, halmozottan hátrányos helyzetben vagyok. Ilyenkor érzi valójában az ember, mekkora kincs az egészség.





Ezeket olvastad már?
Benézel a lábai közé? Nyilvános helyen terpesztett a szexi röplabdás lány

Benézel a lábai közé? Nyilvános helyen terpesztett a szexi röplabdás lány

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás