RETRO RÁDIÓ

Milliárdos tétért játszik a Vidi az Európa-ligában





Ha a Mol Fehérvár FC csütörtök este nyerni tud a Standard Liege vendégeként, akkor története során harmadszor juthat be a labdarúgó Európa-liga csoportkörébe.



Megosztás
Szerző: Ripost
Létrehozva: 2020.10.01.
mol fehérvár fc standard liege Európa Liga

Egyetlen siker választja el a Mol Fehérvárt attól, hogy ismét az Európa-liga csoportkörében szerepeljen. Ha a Vidi ma esti legyőzi a Standard Liege-t a 20 órakor kezdődő meccsen, akkor 2012 és 2018 után újra a főtáblán játszhat.

Hangya Szilveszter (jobbra) és társai óriási tétért játszanak Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

A fehérváriak eddig három csapatot búcsúztattak az Európa-liga selejtezőjében. Az ír Bohemians, a máltai Hibernians és a francia Reims elleni sikerrel már 1,08 millió eurót (392 millió forintot) kerestek, ugyanis az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ennyit utal azoknak a csapatoknak, amelyek eljutnak a playoffig. A ma esti tét ennél is nagyobb: a belgiumi győzelem 2,92 millió eurós (egy milliárd forintos) bevételt jelentene a magyar klubnak.

Története során a Standard Liege tíz alkalommal hódította el a belga bajnoki címet, és ebből kettőt magyar edző vezetésével ért el. Kalocsay Géza 1961-ben vezette sikerre a csapatot, míg Bölöni László 2009-ben nyert az együttessel. Utóbbi, a marosvásárhelyi tréner, két alkalommal a Belga Szuperkupát is bezsebelte a Standarddal. Bölöni óta egyetlen edző sem vezette bajnoki címre a liege-i alakulatot.

A Transfermarkt becslése szerint 59.5 millió eurót ér a Standard Liege kerete, vagyis a Vidi ismét olyan csapattal találkozik, amelyet többre taksálnak. Persze a magyar együttes ettől aligha jön zavarba, hiszen az előző körben a liege-iektől is erősebb gárdát, a 72 millió euróra értékelt Reimst búcsúztatta. A fehérváriak játékoskeretét 15.9 millióra tartja a mértékadó focioldal.

Hittantanár vezeti a meccset

Polgári foglalkozását tekintve egy hittantanár, a skót William Collum vezeti a ma esti Standard Liege-Mol Fehérvár FC meccset. A 41 éves brit játékvezető még soha nem vezetett mérkőzést a Vidinek, pályafutása során 44 Bajnokok Ligája-, valamint összesen 30 UEFA-kupa- és Európa Liga-találkozó fűződik a nevéhez.

Európa-liga, rájátszás

Standard Liege-Mol Fehérvár FC

csütörtök, 20 óra, tv: M4 Sport

 





Ezeket olvastad már?
Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás