Mick Schumacher bemutatkozik a Forma–1-ben





Ezen a héten mérföldkőhöz érkezik Mick Schumacher pályafutása. A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fia az Eifel Nagydíj nürburgringi szabadedzésen hivatalosan volánhoz ül a Forma–1-ben.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.05.
Forma-1

Michael Schumacher 21 éves fiát a neve és apjának köszönhető kapcsolatrendszere is segíti. Mick Schumacher azonban azt is bizonyítja, hogy a menedzsmentje és a szponzorai mellett tehetséget is örökölt a hétszeres világbajnoktól.

Kikövezett útja van a Ferrarinál

Mick Schumacher pénteken lehetőséget az Alfa Romeónál a nürnburgringi szabadedzésen.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megkapom ezt a lehetőséget. Még különlegesebbé teszi a pillanatot, hogy erre a hazai közönségem előtt kerülhet sor” – mondta a „kis Schumi”.

Az apuka hét világbajnoki címet szerzett Fotó: AFP

A Schumacher-fiú a Ferrari tehetséggondozó akadémiájának tagja. Nem véletlenül csapott le rá az F1 óriása, hiszen az olasz szurkolók máris rajonganak érte imádott apja (és a náluk nyert öt vb-címe) emléke miatt. A Ferrari-motorokat használó Alfa Romeónál jövőre versenyzőként is bemutatkozhat. Ő válthatja a most is helyettesített Antonio Giovinazzit.

Lépésről lépésre halad

Michael Schumacher harminc évvel korábban, 1991-ben igazi zseniként robbant be. A fia nem ösztönös zseni, inkább a fiatal korát meghazudtoló érett gondolkodással aratja a sikereit. Akár már egy-két éve kiköthetett volna a Forma-1-ben, de inkább végigjárta a szamárlétrát. A másodikként zárt Forma-4, majd a Forma-3 Európa-bajnoki címe után az idei, második évében a Forma-2-ben is meghatározó versenyzővé vált. Két versenyhétvégével a vége előtt 22 pont előnnyel vezeti a vb-pontversenyt, jó eséllyel világbajnokként lép följebb a királykategóriába.

Apja nyomdokaiba lépne (fotó: AFP)

Máris Hamilton rekordjaira tör

Azzal tehát nem lehet vádolni, hogy Mick előretörése kizárólag apja nevének, a tőle „örökölt” szponzorai és támogatói hadának tulajdonítható. Sőt, sokáig anyja, Corinna asszony leánykori nevét használva, Mick Betsch-ként versenyzett, hogy kerülje a felhajtást. A gondolkodásmódja viszont Schumié. Miközben Lewis Hamilton sorra vadássza le a Schumacher-féle rekordokat (rövidesen a 91 futamgyőzelmét és a hét vb-sikerét is beállíthatja), de az ifjonc máris azokat vette célba.

„Az egyik, amit apámtól mindig hallottam, a következő volt: a rekordok arra jók, hogy megdöntsék őket” – mondta Mick Schumacher.





Ezeket olvastad már?
„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás