RETRO RÁDIÓ

Mészöly Kálmánt meghatotta a Vasas feljutása





Mészöly Kálmán elérzékenyült vasárnap, amikor biztossá vált a Vasas feljutása a labdarúgó NB I-be. A piros-kékek egykori legendás játékosa kijelentette, ott szeretne lenni az angyalföldiek első élvonalbeli meccsén.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.03.
mészöly kálmán

Vasárnap biztossá vált a Vasas feljutása a labdarúgó NB II-ből, miután közvetlen üldözői közül a harmadik helyezett Diósgyőri VTK 2-1-re kikapott Budaörsön. Ez azt jelenti, hogy az angyalföldiek a következő idényben – a 2017/18-as szezont követően – ismét az élvonalban szerepelhetnek.

Mészöly Géza és Mészöly Kálmán Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Elcsuklott a hangja

Az egykori világválogatott futballistát, Mészöly Kálmánt nagyon megviselte, amikor négy esztendővel ezelőtt kipottyant az első osztályból imádott csapata, a Vasas. Nem véletlen, hogy az angyalföldi klub egykori legendás játékosának nagyon sokat jelentett a mostani siker.

– A vasárnapi fordulót követően beszélgettünk édesapámmal, akinek örömében elcsuklott egy picit a hangja, mert a Diósgyőr váratlan vereségének köszönhetően, a Vasas biztosan feljutott az NB I-be – mondta lapunknak Mészöly Géza.

Gyógyírt jelentett a siker

A 80 éves Mészöly Kálmán nem leplezte boldogságát, kijelentette, ott akar lenni a piros-kékek első hazai NB I-es mérkőzésén. Remélhetőleg telt ház előtti meccsen ünnepelné a szurkolókkal az új élvonalbeli csapatot.

– Édesapám, miután kilelkendezte magát, elmondta, a csapat sikere dopping neki is, köszöni a fiúknak és mindenkinek, hogy teljesítményükkel gyógyírt nyújtottak neki.

Újra az NB I-ben

Mészöly Kálmán azt is reméli, hogy nem csak átszálló jegyet váltottak az első osztályú bajnokságra. Bízik benne, hogy soha többé nem esik meg a kiesés szégyene a Vasassal, mert ennek a nagy múltú csapatnak kizárólag az első osztályban van a helye.

– Tegnap még megígért valami nagyon fontosat az édesapám – búcsúzott Mészöly Géza. – Mivel időnként lustának érzi magát, és nehezen tudjuk megmozgatni, vállalta, hogy ezután ráül a szobabiciklire, és rendszeresen használni fogja. Sétálni is elmegyünk, hogy majd teljesen fitten léphessen be az őszi idény első NB I-es Vasas-meccsére az Illovszy Rudolf Stadionba.





Ezeket olvastad már?
Gyászol az ország: meghalt a magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája

Gyászol az ország: meghalt a magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás