RETRO RÁDIÓ

Nagy az öröm, Mészöly Kálmán a fiával megy a franciák elleni meccsre





Végre meccsre mehet Mészöly Kálmán. A 79 éves egykori szövetségi kapitány nemrégiben súlyos betegségekkel küzdött, de szerencsére mindez a múlté. Fiával, Mészöly Gézával ott lehet a szombati magyar–francia Eb-mérkőzésen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.17.
európa-bajnokság

A törökök megadták a módját: egykori szövetségi kapitányukat, Mészöly Kálmánt meghívták Rómába, a török–olasz Eb-nyitómeccsre, ám a Szőke Szikla udvariasan visszautasította az ajánlatot. Az utazás túl megterhelő lett volna az egykori legendás labdarúgónak. Egy budapesti meccs azonban egészen más helyzet.

Mészöly Kálmán a Puskás Arénában szurkolhat (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A délutáni meccs az ideális

Mészöly Kálmán fia, Mészöly Géza a Metropolnak elmondta: édesapja nagyon várta az Eb-t, és a franciák elleni szombati meccsen a helyszínen fog szurkolni.

Nekünk a délutáni mérkőzés az ideális – indokolt Mészöly Géza. – A franciák elleni találkozó 15 órakor kezdődik, apu estére már otthon lehet. Jól érzi magát, remek a hangulata. A korábbi problémáit rendszeresen ellenőrzik, jó kezekben van. Folyamatosan nézi a meccseket, már nagyon nehezen viselete a bezártságot.”

Meccs Deschamps ellen

Mészöly Géza jól ismeri a szombati ellenfelet, hiszen 1993 és 1997 között Franciaországban játszott. Sőt, pályára lépett a gallok jelenlegi szövetségi kapitánya, Didier Deschamps ellen.

„Négy idényt játszottam a Le Havre-ban és a Lille-ben – emlékeztetett Géza – Didier Deschamps ellen a marseille-i Stade Velodrome-ban bajnokit játszottam. Nagyon tisztelem őt, hiszen játékosként és edzőként is világbajnoki címet szerzett.”

Mészöly Géza Deschamps kapitány titkának azt tartja, hogy közvetlen kapcsolatot ápol a játékosaival. A szupersztár, Kylian Mbappét például ugyanúgy védekezésre kötelezi, mint a többieket.

Griezmann a legveszélyesebb

Mészöly Géza szerint szombaton különösen Antoine Griezmann szabadrúgásaira kell figyelni.

„A labda kerek, ne zárjuk ki a pontszerzést esélyét – fogalmazott Mészöly. – Benzemáék a kontinensbajnokság fő favoritjai, ám a mi kapitányunk, Marco Rossi a törökök elleni, tavalyi idegenbeli meccsén kitalálta a három belsővédős szisztémát, ami meglepheti Franciaországot. Nagyon tetszik, ahogy a mieink védekezésből gyorsan fejlődnek fel támadásba. Griezmann szabadrúgásai veszélyt jelenthetnek, rá nagyon kell figyelni.”





Ezeket olvastad már?
„Rémálom lenne” – Schäfer András a legrosszabbtól tart

„Rémálom lenne” – Schäfer András a legrosszabbtól tart

Hajrá, magyarok! Országjárás indul a jövő sportsikereiért

Hajrá, magyarok! Országjárás indul a jövő sportsikereiért

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

Xavinak brutális rangadón kell feledtetnie a szánalmas hisztijét

Xavinak brutális rangadón kell feledtetnie a szánalmas hisztijét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás