RETRO RÁDIÓ

Nagy az öröm, Mészöly Kálmán a fiával megy a franciák elleni meccsre





Végre meccsre mehet Mészöly Kálmán. A 79 éves egykori szövetségi kapitány nemrégiben súlyos betegségekkel küzdött, de szerencsére mindez a múlté. Fiával, Mészöly Gézával ott lehet a szombati magyar–francia Eb-mérkőzésen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.17.
európa-bajnokság

A törökök megadták a módját: egykori szövetségi kapitányukat, Mészöly Kálmánt meghívták Rómába, a török–olasz Eb-nyitómeccsre, ám a Szőke Szikla udvariasan visszautasította az ajánlatot. Az utazás túl megterhelő lett volna az egykori legendás labdarúgónak. Egy budapesti meccs azonban egészen más helyzet.

Mészöly Kálmán a Puskás Arénában szurkolhat (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A délutáni meccs az ideális

Mészöly Kálmán fia, Mészöly Géza a Metropolnak elmondta: édesapja nagyon várta az Eb-t, és a franciák elleni szombati meccsen a helyszínen fog szurkolni.

Nekünk a délutáni mérkőzés az ideális – indokolt Mészöly Géza. – A franciák elleni találkozó 15 órakor kezdődik, apu estére már otthon lehet. Jól érzi magát, remek a hangulata. A korábbi problémáit rendszeresen ellenőrzik, jó kezekben van. Folyamatosan nézi a meccseket, már nagyon nehezen viselete a bezártságot.”

Meccs Deschamps ellen

Mészöly Géza jól ismeri a szombati ellenfelet, hiszen 1993 és 1997 között Franciaországban játszott. Sőt, pályára lépett a gallok jelenlegi szövetségi kapitánya, Didier Deschamps ellen.

„Négy idényt játszottam a Le Havre-ban és a Lille-ben – emlékeztetett Géza – Didier Deschamps ellen a marseille-i Stade Velodrome-ban bajnokit játszottam. Nagyon tisztelem őt, hiszen játékosként és edzőként is világbajnoki címet szerzett.”

Mészöly Géza Deschamps kapitány titkának azt tartja, hogy közvetlen kapcsolatot ápol a játékosaival. A szupersztár, Kylian Mbappét például ugyanúgy védekezésre kötelezi, mint a többieket.

Griezmann a legveszélyesebb

Mészöly Géza szerint szombaton különösen Antoine Griezmann szabadrúgásaira kell figyelni.

„A labda kerek, ne zárjuk ki a pontszerzést esélyét – fogalmazott Mészöly. – Benzemáék a kontinensbajnokság fő favoritjai, ám a mi kapitányunk, Marco Rossi a törökök elleni, tavalyi idegenbeli meccsén kitalálta a három belsővédős szisztémát, ami meglepheti Franciaországot. Nagyon tetszik, ahogy a mieink védekezésből gyorsan fejlődnek fel támadásba. Griezmann szabadrúgásai veszélyt jelenthetnek, rá nagyon kell figyelni.”





Ezeket olvastad már?
Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás