RETRO RÁDIÓ

Meglepetést okoznának a magyar lányok az Eb-n





Csupán szakmai célok vannak, számszerű elvárást nem fogalmaztak meg a magyar női kézilabda-válogatott kapcsán a ma kezdődő Európa-bajnokságon.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.03.
kézilabda európa-bajnokság

Ma kezdődik a dániai Európa-bajnokság, ahol a magyar válogatott holnap Horvátországgal, vasárnap Szerbiával, majd december 8-án a világbajnok Hollandiával játszik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

Kovacsics Anikó (zöldben) szerint jó eredményt érhetnek el Fotó Kovács Anikó

Vereséggel hangoltak

Utolsó felkészülési mérkőzésén a magyar női kézilabda-válogatott 31-25-re kikapott Svédországtól vasárnap Trollhättanban.

- Nem kérdés, hogy tudunk és fogunk is ennél jobban játszani - mondta a mérkőzést követően Danyi Gábor edző. - Nincs világvége-hangulatunk, és ezt nem azért mondom, mert nem bánkódunk.

A két együttes egy nappal korábban is megmérkőzött egymással, akkor a magyarok 28-27-re nyertek. A magyar válogatott a svédek elleni két találkozóval hangolt az Eb-re.

Nincs elvárás

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) nem fogalmazott meg számszerű elvárást a női válogatott szereplésével kapcsolatban.

- Reméljük, nagyon jó szellemiségű lesz a társaság a pályán és a pályán kívül is - fogalmazott Danyi. - A lányok nagyon nagy lelkesedéssel, hittel és alázattal dolgoznak. Az Európa-bajnokság egy nagyon fontos és hasznos állomás lesz. Szeretnénk épülni, fejlődni, minden meccsen kihozni magunkból a maximumot, és a lehető legjobban szerepelni.

Csapatként akarnak küzdeni

Kovacsics Anikó csapatkapitány felidézte, a keret számos tagja karanténban volt az ősz folyamán. Ezért nem olyan a fizikai állapotuk, mint egy világverseny előtt lenni szokott. Ennek ellenére meglepetést okoznának.

- Ha együtt, csapatként összefogva hajtunk, jó eredményt érhetünk el. Remélem, most már csak arra kell összpontosítanunk, ami a pályán történik - nyilatkozta az FTC irányítója.

A tornán 16 csapat szerepel és 47 mérkőzést játszanak. A résztvevők elővigyázatosságból teljes elszigeteltségben, úgynevezett piros buborékban lesznek majd, a szállodájukat csak az edzések és a mérkőzések miatt hagyhatják el.





Ezeket olvastad már?
„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás