RETRO RÁDIÓ

Mától az olimpia a tét a női pólósoknak





Vasárnap óta Triesztben készül a magyar női vízilabda válogatott, amely mától az olimpiai kvalifikációért ugrik medencébe.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.19.
út tókióba

Korábban már kétszer is elhalasztották a női pólósok olimpiai kvalifikációs tornáját. Mától nyolc csapat küzd Triesztben a két továbbjutó helyért.

Mától az olimpiai szereplésért küzd a magyar női válogatott Fotó: Dömötör Csaba/Nemzeti Sport

Két csapat jut Tokióba

Az olaszországi tornán a két elődöntő győztese szerez indulási jogot a tokiói olimpiára. A papírforma alapján az Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott a négy között az olasz vagy a holland csapattal mérkőzik meg. Ezzel kapcsolatban Bíró Attila szövetségi kapitány megjegyezte, utóbbit tartja az erősebb együttesnek, ugyanakkor a hazai pálya az olaszokat segítheti. Megjegyezte, biztos benne, hogy a játékosok mentális állapota dönt majd sikerről, ebben a tekintetben pedig bízik tanítványaiban.

Szigorú szabályok

Bíró Attila elmondta, komoly óvintézkedéseket tettek a csapaton belül, hogy mindenben megfeleljenek az elvárásoknak. Tudniillik a trieszti viadal szervezői szigorú szabályokat hoztak. Csapatunk csak 48 óránál nem régebbi negatív teszteredmény birtokában léphetett be Olaszországba. Ráadásul azt a válogatottat, amelynél összesen három koronavírusos esetet regisztrálnak, azonnal kizárják - legyen az játékos vagy a szakmai stáb tagja.

Kemény edzések

A magyar válogatott kemény edzésekkel zárta a tavalyi évet, majd január elején egy budapesti szállodába költözött és buborék rendszerben folytatta a tréningeket.

- Ezúttal sem unatkoztunk, elméletben és gyakorlatban is volt min dolgoznunk, a lányok pedig elfoglalták magukat az egyébként nem túl bőséges szabadidőben - fogalmazott Bíró az nso.hu-nak. - Tökéletesen fel tudtunk készülni a buborékunkban, annyit edzettünk, amennyit akartunk, így jó erőállapotban vagyunk. Ilyen értelemben a buborék nem lehet kifogás semmire.





Ezeket olvastad már?
Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás