RETRO RÁDIÓ

Ő a legértékesebb, a Fradi új brazil csatára azonnal az élre ugrott





Három játékossal erősített a Ferencváros a hazai átigazolási időszak hétfői, utolsó napján. A bajnoki címvédő klub Pászka Lóránd és Marquinhos mellett a háromszoros nigériai válogatott Anderson Esitit is megszerezte.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.16.
Ferencváros Marquinhos

Két idegenlégiós és egy magyar balhátvéd csatlakozott a Ferencvároshoz az átigazolási időszak utolsó napján.

Marquinhos Orosz Páltól kapta meg az első Fradi-mezét
Fotó: fradi.hu

Rutinos középpályás

A 27 éves Anderson Esiti a portugál Leixoes utánpótlásában nevelkedett, majd bemutatkozott a felnőttcsapatban is. Ezt követően a védekező középpályás a belga KAA Gent, a görög PAOK és a török Göztepe futballistája volt. A nigériai válogatottban eddig háromszor lépett pályára. Anderson Esiti a jelenlegi szezonban a selejtezőkkel együtt nyolc Konferencia Liga-meccsen kapott lehetőséget, a görög élvonalban 11-szer lépett pályára. Hamarosan bekapcsolódik a Ferencváros munkájába, ahol együtt dolgozhat honfitársával, az idén januárban igazolt Fortune Bassey-vel is.

Brazil támadó

A 22 éves középcsatár, Marquinhos a brazil Atlético Mineirót, a Chapecoense SC-t, legutóbb pedig kölcsönben a bolgár Botev Plovdivot erősítette. Mivel piaci értéke a mértékadónak tartott transfermarkt.com szakportál szerint 3,8 millió euró, ő volt a bolgár élvonal legértékesebb labdarúgója, és az OTP Bank Ligában is ő lett a legdrágább játékos. Beilleszkedését két honfitársa, Somália és Jeferson Alex dos Santos, a Fradi technikai edzője is segítheti.

– Örülök, hogy két brazil van a csapatban, így ők tudnak majd nekem segíteni a beilleszkedésben és a kommunikációban – mondta Marquinhos. – A célunk, hogy a következő idényben a Bajnokok Ligájában szerepeljünk.

Magyar hátvéd

A Fradiban folytatja pályafutását a 25 éves balhátvéd, Pászka Lóránd, akit az egykori ferencvárosi klublegenda, Lipcsei Péter csapatából, a Soroksárból szerződtetett a zöld-fehér klub. 2019-ben került a soroksári csapathoz, amelynek meghatározó tagja lett. Összesen 77 alkalommal szerepelt Lipcsei Péter együttesében, védő létére hat gólt szerzett, míg az idei 22 NB II-es bajnokiján öt gólpasszal is jelentkezett.





Ezeket olvastad már?
„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás