RETRO RÁDIÓ

Ezt üzente Marco Rossi a magyar válogatott bravúros döntetlenje után





Élete egyik legszebb napjának nevezte az olasz tréner a tegnapi napot, miután a nemzeti tizenegyünk 1-1-es döntetlent harcolt ki a világbajnok francia válogatott ellen.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.06.20.
büszkeség

A válogatott szövetségi kapitányával sikerült pontot szereznie a csapatnak a 2020-as Európa-bajnokságon. A vb-címvédő francia csapat ellen Fiola Attila góljával 1-1-es döntetlent játszott a csapat.

Marco Rossi, a magyar csapat trénere úgy fogalmazott: edzői pályafutásának egyik legszebb napja volt a tegnapi.

A válogatott trénere büszke a fiúkra Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A portugálok ellen vereség után volt néhány nehéz napunk, nem gondoltam, hogy képesek leszünk ilyen teljesítményt nyújtani” – ismerte el a szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón. – „Nem elsősorban az eredmény, hanem a mutatott játék miatt kell örülnünk, a játékosok is nagyon büszkék lehetnek magukra. A védelmünk hatalmas munkát végzett, nagyon jók voltak a belső és a szélső védőink is, ugyanez igaz a középpályásainkra. Örülök, hogy tovább folytatódott az a javulási folyamat, amely már hosszabb ideje elkezdődött.”

A boldog csapat, a világbajnok franciák elleni mérkőzés után (Fotó:MTI/Kovács Tamás)

Az edző ezután kifejtette, hogy a játékosainak fejlődése folyamatos, főleg a hozzáállásukban. Abban az esetben, hogy ha ezt a továbbiakban is kamatoztatni tudják, akkor már a németek ellen is egy nagy lépést tehetnek előre a fiúk. Marco Rossi hozzátette: a csoportunk eddigi két ellenfelének technikai fölénye jelentős volt, ám ezt kompenzálta a csapatunk azzal, hogy szívvel játszott, és sokkal motiváltabb játékot mutatott.

„Hálás vagyok a játékosoknak, és arra ösztönzöm őket, hogy folytassák a megkezdett munkát és a fejlődést. A magyar szurkolás páratlan európai és világszinten, azért dolgozunk keményen, hogy szurkolóink elégedettek legyenek velünk. Ez a mérkőzés egy kétórás adrenalinbomba volt, érzelmekből és feszültségből is bőven jutott a szurkolóknak” – szögezte le a magyar válogatott trénere.

A csoportkörünk utolsó mérkőzéséről is ejtett pár szót Marco Rossi, amely során Münchenben a házigazda német csapat lesz az ellenfelünk, akik a tegnapi napon egy gólgazdag mérkőzés során 4-2-re legyőzték a portugál válogatottat.

„Az Európa-bajnokságokat eddig mindig a televízióban néztem, most pedig olyan csodálkozva nézek körül itt, mint gyerekek a vidámparkban. Ha már itt vagyunk a vidámparkban, játszani is akarunk egyet, jól akarunk teljesíteni, de ezzel együtt a földön kell járnunk. Most elmegyünk Münchenbe, és megpróbáljuk ott is a maximumot nyújtani” – tette hozzá Marco Rossi.

Nagyot küzdöttek a fiúk, a franciák sem számítottak ilyen harcias magyar csapatra (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A francia csapat szövetségi kapitánya, Didier Deschamps is megdicsérte a magyar válogatottat:

El kell ismerni, hogy a magyarok helyenként gyönyörűen játszottak a saját közönségük előtt. Mindent beleadtak, és nagyon jól védekeztek. A második félidőben egyenlítettünk, nem adtuk fel egy percig sem. Tudtam, hogy ha nem adunk bele mindent, akkor nem nyerhetünk. Úgy tűnt, nekünk nehezebb dolgunk volt ebben a hőségben, mint a magyaroknak. A nehéz körülmények közepette ők voltak a dinamikusabbak, mi ezúttal nem voltunk annyira frissek, mint amennyire lehettünk volna. A célunk a továbbjutás a csoportból, ehhez nem rossz az eddig megszerzett négy pont, de jobb lett volna, ha újabb három pontot szerzünk.”





Ezeket olvastad már?
Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás