RETRO RÁDIÓ

„Profi, de családias klub” – BL-elődöntős csapat mellett dolgozott a magyar sajtós





Dinnyés Márton, a sajtó kiszolgálásért felelős vezető a járvány miatt nem utazhat idén Angliába.



Megosztás
Szerző: SK
Létrehozva: 2021.04.28.
magyarok a BL-ben

Magyar emberként az utóbbi években legtöbbször talán Dinnyés Márton, az MLSZ kommunikációs osztályvezetője volt Bajnokok Ligája-meccseken. A hazai szövetséget közel húsz éve szolgáló szakember ez UEFA helyi sajtófőnökeként dolgozott előbb a Juventus, majd a Manchester City csapatánál. A járvány és az utazások leállítása miatt azonban idén csak kétszer dolgozhatott az angolokkal.

Szakmai kapcsolat

Dinnyés Márton idén kétszer dolgozott a Manchester City mellett, a Mönchengladbach elleni, Budapesten rendezett nyolcaddöntőkön.

– A legfontosabb, hogy én nem szurkolója vagyok a klubnak, szakmai kapcsolat van közöttünk – mondta a Metropolnak Dinnyés Márton, aki a magyar csapatoknak drukkol a nemzetközi porondon. – Azt elmondhatom róluk, hogy a lehető legnagyobb profizmus veszi őket körül, ugyanakkor szerények, alázatosak, családias légkör jellemzi a klubot. Nincs az a vezető, aki ne fogná meg a saját vagy akár kollégája bőröndjét és vinné fel maga a buszra.

Budapesten ő díjazta a mezőny legjobbját, Kevin de Bruynét (Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László)

Kiváló az akadémia

A Manchester City sokak fejében úgy él, hogy az arab tulajdonos pénzéből játékosokat vásárol és így éri el sikereit. Aki a közelükben van, az pontosan tudja, hogy a klub sikeressége nem csupán ennek köszönhető.

– Nem a kész világsztárok vásárlása a klub hosszú távú stratégiája. Akadémiájukról, a City Football Academy soraiból sorra érkeznek a jövő nagy tehetségei. Phil Foden már most alapember a Cityben, Jadon Sanchót pedig a Dortmundból ismerhetjük, sőt, a 2001-es Tommy Doyle is bemutatkozott már a PL-ben.

(Fotó: AFP)

Idén a Fradi volt soron

Dinnyés Márton az utazási korlátozások miatt egy éve nem lehet ott a Manchester City hazai meccsein, de így is szerepet kapott a Bajnokok Ligájában. A Ferencváros ugyanis feljutott a főtáblára, az UEFA pedig értelemszerűen őt jelölte ki a csapat mellé. Elmondása szerint a hazai klubnál is profi körülmények között dolgozhatott. Arról egyelőre nincs információ, hogy a járvány után „kap-e” újra külföldi csapatot, minden esetben az európai szövetség osztja be a sajtós munkatársakat.





Ezeket olvastad már?
Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás