RETRO RÁDIÓ

Pólólegendánk állítja: sorban puskáztuk el az emberelőnyeinket





Bár az olimpiák történetében először kapott ki férfi vízilabda-válogatottunk a görögöktől, a 10-9-es fiaskó ellenére az olimpiai bajnok Szécsi Zoltán szerint a baki helyrehozható, mégpedig magyar idő szerint ma 11.20 órakor Japán ellen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.27.
magyar válogatott

A háromszoros olimpiai aranyérmes kapuvédő, Szécsi Zoltán egyenesen azt állítja, hogy második, kedden játszandó csoportmeccsünkön pólósaink kíméletlenül megszórják majd Japánt.

Varga Dénes és társai Japán ellen folytatják (Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport)

Tizenötből csak öt

A nyitó csoportmérkőzésen a görögök elleni 10-9-es vereségünknek két fő oka volt – kezdte a Metropolnak Szécsi. – Egyrészt sorban puskáztuk el az emberelőnyeinket, tizenötből csak ötöt váltottunk gólra, ami egy olimpián könnyelműség, másrészt pedig ritkán látni olyan pazar kapusteljesítményt, amivel Emmanouil Zervedasz meglepte Varga Dumiékat. Különösen a meccs hajrájában hárított remekül a 23 éves, sokra hivatott görög fiatalember. A vereség ellenére baj persze nincs, hiszen a japánokat simán megverjük, és haladunk tovább a legjobb nyolc közé kerülés felé.

Japán jól tartotta magát

Közben Japán elég nagy meglepetést okozott azzal, hogy mindössze 15-13-ra maradt alul az Egyesült Államok félelmetes fizikai erejű játékosaival szemben.

– Régi szokás: az első meccsen valamennyi, hazai környezetben játszó válogatott repülőrajtot próbál venni, de ez most Japánnak nem sikerült. Ráadásul bizonyosan ott munkál a házigazdában annak tudata, hogy a kilencszeres olimpiai aranyérmes Magyarországgal játszik. Azért viszont megjegyzendő, hogy a japánok a 2016-os riói olimpián meglepően olajozott vízilabdát játszottak.

Tilos a kétségbeesés

Szécsi biztos abban, hogy a görögök elleni vereség óta a magyar szakvezetés az emberelőnyös helyzeteket gyakoroltatta a játékosaival.

– A vereség sohasem kellemes, de a görögökről előzetesen is tudhattuk, hogy az emberelőnyös helyzeteiket kíméletlenül kihasználják. Mivel a hatos csoportból négy válogatott jut tovább, ezért nem aggódom. Közhely, de igaz: ha helyünk lesz a nyolc között, akkor rajtol számunkra érdemileg az olimpia. Szóval, nincs ok kétségbeesésre.





Ezeket olvastad már?
Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Széttárt lábak, pucérra vetkőzve mutatja kedvenc pózát a szemérmetlen álomnő

Széttárt lábak, pucérra vetkőzve mutatja kedvenc pózát a szemérmetlen álomnő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás