RETRO RÁDIÓ

Magyarok az Európa-ligában, sikerre számít a kispesti legenda





A MOL Fehérvár FC a máltai Hibernians otthonában lép fel, míg a Honvéd a svéd Malmöt fogadja a labdarúgó Európa-ligában.



Megosztás
Szerző: Szabó Tamás
Létrehozva: 2020.09.17.
selejtező

A Honvéd ma este Svédország jelenlegi legjobb csapatát, a bajnoki éllovas Malmőt fogadja a Hidegkuti stadionban az Európa-liga selejtezőjében. A skandináv alakulattal szemben a kispestiek nincsenek nagy formában, két vereség mellett mindössze egyszer nyertek az NB I-ben. Ennek ellenére a Honvéd egykori csapatkapitánya, Nagy Antal nem írja le a csapatot, a Metropolnak úgy nyilatkozott, egy meccsen bármi megtörténhet.

Ugrai Roland (Forrás: Nemzeti Sport)

- Kettős érzés van bennem, mert sajnos a Honvéd védelme egyelőre gólerősebb, mint a csatársora, hiszen a hátsó alakzat az eddigi három bajnoki meccsen hét gólt kapott. Ha a Malmönek is ennyi helyzetet ajándékozunk, akkor a svédek minden bizonnyal továbbjutnak. Ez azt jelenti, hogy nem állunk jól. A szívem viszont azt diktálja, hogy itthon vagyunk, nálunk a fű is másképp nő, és lelkesen fog játszani a csapat. Miért ne nyerhetnénk? A Malmö nem félelmetes, nem egy Bayern München, a Honvédnak bátran kell támadnia, mert egyetlen meccsen bármi megtörténhet.

A MOL Fehérvár FC a máltai Hibernians vendégeként lép pályára. Az 1986-os mexikói világbajnokságon szerepelt magyar válogatott csapatkapitánya, Nagy Antal szerint a Vidi esélyesebb.

- A Vidi okozott pár meglepetést az elmúlt években, gondoljunk csak az Európa-liga csoportkörére, amikor 2019 őszén döntetlenre volt képes a Chelsea ellen Budapesten. A fehérvári gárda sokszor helyzet nélkül is képes gólt szerezni, ráadásul Máltán esélyesebbnek tűnik. Tudnak ezek a srácok futballozni, csak ideje lenne végre megmutatni. Remélem, ezúttal a Honvéd és a Vidi is kitesz magáért!

Nagy Antal (Fotó: Bánkúti Sándor)

Nagy Antal volt az Ajax réme

A Honvéd az 1978/79-es idényben érte el a legjobb eredményét az Európa-liga elődjében, az UEFA Kupában. A kispesti alakulat akkor a negyeddöntőig jutott, és Nagy Antal kulcsfigurája volt a sikereknek. A korszak holland sztárcsapatának, az Ajaxnak például két gólt vágott a nyolcaddöntőben, vagyis parádés játékkal járult hozzá a továbbjutáshoz.





Ezeket olvastad már?
Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Örömhírrel jelentkezett a Fradi-edző Sztankovics fia

Örömhírrel jelentkezett a Fradi-edző Sztankovics fia

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás