RETRO RÁDIÓ

Meglepetésre készül a magyar válogatott Portugália ellen





Ma este Portugália ellen kezdi meg a szereplését a magyar válogatott a labdarúgó Európa-bajnokságon. Marco Rossi együttese meglepetést okozna a címvédő ellen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.15.
magyar válogatott portugália eb Budapest

Elérkezett a pillanat, a magyar válogatott kedden 18 órától hazai környezetben, a budapesti Puskás Arénában kezdi meg szereplését az Eb-n. Marco Rossi együttese az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldóval felálló, Európa-bajnoki címvédő Portugáliával találkozik.

Kiváló a hangulat a magyar válogatottnál (Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport)

Kihasználni a helyzeteket

Holender Filip és Varga Roland, a magyar válogatott két tagja bevallotta, a csapat szeretne meglepetést okozni a csoportkörben.

Bízom benne, hogy a mostani magyar válogatott hasonlóan jó eredmények elérésére lesz képes, mint a 2016-os, amelyben a nyolcaddöntőig jutott az akkori Eb-n – mondta Holender. – Alig várjuk, hogy elkezdődjön az Eb, és a Puskás Arénában telt ház előtt léphessünk pályára.

Varga elárulta, a szakmai stáb mindhárom csoportellenfél játékát és legutóbbi mérkőzéseit kielemezte.

– Május 17. óta együtt készülünk, sok mindenről beszéltünk azóta. Nem mi vagyunk az esélyesek, de agresszívan akarunk futballozni – fogalmazott Varga. – Tudjuk, hogy lesznek lehetőségeink a meccseken, ezek közül minél többet szeretnénk kihasználni.

Egy-két gól dönthet

Nagy Ádám már a 2016-os Eb-n is szerepet kapott, jól emlékszik a portugálok elleni akkori mérkőzésre, amely 3-3-ra végződött.

– Édes teher, ami a csapaton van, hiszen a hazánkat képviselhetjük, ráadásul Budapesten, saját közönségünk előtt – magyarázta Nagy. – Mindent megteszünk, hogy jól induljon számunkra az Eb, hasonlóan, mint a 2016-os torna. Öt éve a portugálok elleni találkozó az Eb egyik legélvezetesebb meccse volt. Most más fajta mérkőzést várok, kevesebb góllal, stabilabb védelmekkel. Egy-két gól döntheti el a három pont sorsát.

Nagyszerű a csapategység

Varga Kevin elárulta, hogy a nagyszerű csapategység kialakításában Marco Rossi szövetségi kapitány mellett Szalai Ádám is kulcsszerepet tölt be, mindkettőjük szavára sokat ad minden kerettag.

– Ez az első nagy tornám, egy Európa-bajnokságra nem lehet felkészülni a többiek elmesélése alapján, ezt át kell élni. Elképzelni sem tudjuk, milyen lesz kifutni a gyepre a Puskás Arénában, de mindenki felkészült, és tisztában van a feladatával – fogalmazott a Törökországban légióskodó támadó.





Ezeket olvastad már?
Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás