RETRO RÁDIÓ

Magyar fiatalok repítik az NB I meglepetéscsapatát





Túl a szezon felén a dobogóesélyesek egyik legjobbja az újonc MTK-t a labdarúgó-élvonalban.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2021.01.29.
nb1 mol fehérvár schön szabolcs mtk FTC

A labdarúgó NB I hétvégi, 18. fordulójának első fővárosi összecsapásán, az MTK–PAFC meccsen mindkét oldalon számos fiatal tehetségre érdemes odafigyelni. A budapesti kék-fehéreknél kirívóan fiatalon mély vízbe dobják az utánpótlás legjobbjait – és ennek az eredményesség sem látja kárát. Túl a szezon felén egyetlen pont választja el őket a dobogótól.

Schön Szabolcs Fotó: Magyar Nemzet)

A két Aranycsapat-legendáról, az MTK-s Sándor Károlyról, „Csikarról” és a honvédos Puskás Ferencről, „Öcsiről” elnevezett elit utánpótlásképző labdarúgó-akadémiák rangadójaként is felfogható az MTK és a PAFC szombati mérkőzése. A tét a dobogó alsó foka.

Tehetségek húzzák a szekeret

A tabellán csak a bajnok FTC és a MOL Fehérvár, valamint a Vidi szerdai bravúros legyőzésével nagyot ugró Kisvárda előzi meg az MTK Budapestet. Ez újonccsapat létére is tiszteletet parancsoló, hát még úgy, hogy a német edző, Michael Boris néhány rutinos focista mellett feltűnően bátran épít a magyar fiatalokra.

Michael Boris vezetőedző (Fotó: Nemzeti Sport)

Egy hete, a szintén több utánpótlás-válogatott tehetséggel felálló Budafok ellen végig játszott a 18 éves Kata Mihály, a 20-20 éves Mezei Szabolcs és Schön Szabolcs, valamint a 22 éves Nagy Zsombor. Sőt, a másutt gyakran „nyugdíjas korú” légiósok közül is még csak 21 éves az észak-macedón Bojan Miovski.

Schön szintet lépett

Az MTK idei első (bomba)gólját szerző Schön Szabolcs különösen jó formában játszik.

A Honvéd akadémiáján nevelt, majd az Ajaxnál eltöltött két éve után a Hungária körútra igazolt U21-es válogatott szélső már öt gólt lőtt a szezonban. Tavaly ugyaneddig jutott egész évben, de akkor még az NB II-ben.

„A hazatérésemkor éppen azért döntöttem az MTK mellett, mert tudtam, hogy a fiatalok itt nagyon nagy szerepet játszanak, és olyan fiatalon, mint akkor én voltam, akár tizenhét évesen is tudnak játszani”

– mondta Schön korábban a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

A Budafoké a legifjabb kezdőcsapat

A Transfermarkt adatai szerint egyébként a Zalaegerszeg kerete a legfiatalabb (24,6 évvel) az NB I mezőnyében. Ami viszont a pályára lépő játékosok korát illeti, abban az MTK (25,3), a szombati felcsúti ellenfél (24,9), és az előző rivális, a Budafok (24,3) is példát mutat a többieknek.

A budapesti csapatok közül a bajnok Ferencváros kezdőcsapatának átlagéletkora 27,3, a Honvédé 27,7, az Újpesté pedig 29 volt az előző fordulóban. Az egy hete a Vidi ellen hazai pályán leszerepelt (0-5) lila-fehérek tizenegye volt messze a legidősebb a mezőnyben.

NB I, 18. forduló

Szombat 12.30: MTK–PAFC (Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion) 14.45: Mezőkövesd–Újpest (Mezőkövesd, Városi Stadion) 17.00: FTC–Kisvárda (Budapest, Groupama Aréna) 19.30: Fehérvár–Honvéd (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó) A szombati mérkőzéseket az M4 Sport közvetíti. Vasárnap 14.10: ZTE–Paks (Zalaegerszeg, Városi Stadion) 16.15: DVTK–Budafok (Miskolc, DVTK Stadion)

A vasárnapi mérkőzéseket az M4 Sport+ közvetíti.





Ezeket olvastad már?
Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás