RETRO RÁDIÓ

„Nyerni kell Anglia ellen” – megszólalt a legendás csapatkapitány





Portugália és Franciaország után újabb sztárcsapat lép fel Budapesten. Csütörtökön az Európa-bajnoki ezüstérmes Angliát fogadja a magyar válogatott a Puskás Arénában labdarúgó világbajnoki-selejtezőn.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.31.
vb-selejtező

Emlékezetes nyara volt a magyar válogatottnak, amely annak ellenére sikert aratott az Európa-bajnokságon, hogy nem jutott tovább a csoportjából. A portugálok, a franciák és a németek elleni meccseket évekig fogjuk emlegetni, maradandó élményt okoztak. Szeptember 2-án jöhet az újabb megmérettetés, hiszen tétmeccsen, vb-selejtezőn az Eb-ezüstérmes Angliát fogadjuk.

Nagy Antal szerint szükség lesz egy meglepetésre a továbbjutáshoz (Fotó: Bors/Bánkúti Sándor)

Bravúr kell

A magyar válogatott 35 éve szerepelt legutóbb világbajnokságon. Akkor, az 1986-os mexikói vb-n Nagy Antal volt a csapatkapitány, és a korábbi 32-szeres válogatott labdarúgó a Metropolnak elárulta, ha ismét a vb-szereplés a cél, akkor nyernünk kell Anglia ellen.

– A mostani angol válogatott erőnlétben ugyanolyan kiváló, mint a mi időnkben, viszont azóta a finomságokban is fejlődött – fogalmazott a 64 éves egykori középpályás. - Óriásit léptek előre, ezért borzasztóan nehéz meccsre számítok. A magyar csapat jól szerepelt az Eb-n, ezért most azt mondom, kötelező a győzelem Anglia ellen. Ha ugyanis továbbjutással számolunk, akkor legalább egy bravúrsikerre szüksége lesz a válogatottnak. És miért ne lehetne ez Budapesten, Anglia ellen?

Szomorú apropó

Nagy Antal Anglia ellen szerepelt harmadszor a magyar válogatottban. 1983. október 12-én csereként lépett pályára azon a budapesti Eb-selejtezőn, ahol 3-0-ra kikaptunk. Szomorú apropó: a meccs angol hőse, Paul Mariner közel két hónapja hunyt el.

– Nagyon kedveltem őt, emlékszem, hatalmas lövése volt – mesélte a játékosként négyszeres magyar bajnok korábbi futballista. – Az 1983-as budapesti meccset például Mariner döntötte el, hiszen duplázott ellenünk. Számomra azért volt nagy esemény az a mérkőzés, mert négy év után újra bekerültem a válogatottba, és azt követően, 1988-ig folyamatosan szerepeltem. Az utolsó válogatott meccsemen, Észak-Írország ellen gólpasszt adtam Vincze Pilunak, azzal nyertünk 1-0-ra.

Rég nyertünk Budapesten

A magyar válogatott legutóbb 61 éve győzött Anglia ellen Budapesten. Akkor, 1960. május 22-én, a 19 éves Albert Flórián duplájával 2:0-ra nyertünk a Népstadionban, ahol 90 ezer néző látta a barátságos mérkőzést. Két évvel később, az 1962-es chilei vb-n is sikerrel jártunk, Rancaguában Tichy Lajos és Albert Flóriána góljaival 2:1-re nyertünk. Azóta négy vereség a magyar mérleg a tétmeccseken, az 1982-es vb- és az 1984-es Eb-selejtezőkön is oda-vissza, Budapesten és Londonban is vereséget szenvedtünk.

Világbajnoki-selejtező

Magyarország–Anglia

Budapest, Puskás Aréna

csütörtök, 20.45, tv: M4 Sport

 





Ezeket olvastad már?
Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás