RETRO RÁDIÓ

„Ott termett egy hatalmas medve” – vérfagyasztó meglepetés érte a Lőrincz testvéreket Székelyföldön





Székelyföldön jártak a birkózó Lőrincz testvérek. A tokiói olimpiai bajnok Tamás, és ezüstérmes Viktor először utaztak Erdélybe, ahol egy medvekalandban is részük volt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.01.
Lőrincz testvérek

Élménybeszámolókat tartott Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor. Az erdélyi településeken a központi téma természetesen a tokiói olimpia volt. Lőrincz Tamás szerint a székelyek kitettek magukért, és sok szeretetet kaptak Erdélyben.

Fotó: Toró Attila

– Már-már megható volt, hogy mennyire körülrajongtak minket – mondta az olimpiai bajnok birkózó, Lőrincz Tamás. – Jó volt látni azt a tisztaságot és őszinteséget, ami belőlük áradt. Feledhetetlen élménybeszámoló-sorozaton vagyunk túl.

A Lőrincz testvérek a háromnapos villámturné során Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Marosvásárhelyen is megfordultak, de találkoztak a Román Birkózó Szövetség vezetőivel is.

A legdurvább a medvekaland volt – mesélte Tamás. – Erdélyi vendéglátóink ugyanis meginvitáltak egy medvelesre, amely lényegében egy plexifalú ház volt. Amikor megközelítettük a házat, egyszer csak – tőlünk pár méterre – ott termett egy hatalmas medve. Örülök, hogy végül egyikünknek sem esett baja, és a vadállat is odébb állt.

Lőrincz Tamás és Lőrincz Viktor a sepsiszentgyörgyi sportnapok rendezvénysorozatán is rész vett, rengeteg aláírást kiosztottak. Marosvásárhelyen szintén találkoztak a szurkolókkal, valamint az erdélyi városok birkózópalántáival. A jó hangulatú találkozón kiderült, a helyiek nem csupán szurkoltak, hanem imádkoztak is a sikerükért. A két magyar birkózó talán először szembesült azzal, hogy szülőhelyüktől csaknem 700 kilométerre magyarul beszélő és érző emberek ezrei szorítottak értük. Lőrincz Tamás a 77 kilogrammosok súlycsoportjában nyert a tokiói olimpián, míg testvére, Viktor a 87 kilósok között szerzett ezüstérmet.





Ezeket olvastad már?
Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás