RETRO RÁDIÓ

Csúcsrangadó jön, óriási a tét Lőw Zsolték számára a Liverpool-Chelsea meccsen





Bajnokok Ligája-meccsként is felfogható a Liverpool-Chelsea. Nem csak a bajnoki helyezések múlnak a versenyfutás kimenetelén.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2021.03.04.
liverpool thomas tuchel premier league Chelsea Lőw Zsolt

Tíz napon belül a harmadik nagy meccs vár Lőw Zsolt csapatára, a Chelsea-re. A magyar pályaedző és főnöke, Thomas Tuchel számára óriási a tét a címvédő elleni Liverpool-Chelsea rangadón az angol labdarúgó Premier League-ben.

Tuchel (jobbra) vezényel, a kép bal szélén Lőw Zsolt figyel (Fotó: Getty Images)

Bő egy hónapja nevezték ki szakvezetőnek Tuchelt, aki magyar segítőjére támaszkodva rögtön megállította a londoni Kékek addigi zuhanórepülését. A nagy veretlenségi sorozat ellenére ugyanakkor az őszi Bajnokok Ligája-indulás még erősen kérdéses. Ebben a tekintetben kulcsfontossági a liverpooli rangadó.

Leszakad a Liverpool-Chelsea vesztese

Sportszakmai és gazdasági szempontból – a BL-szerepléssel járó eurótízmilliók miatt – is fontos az angol bajnokság 29. fordulójából kiemelkedő Liverpool-Chelsea mérkőzés (csütörtök 21.15, tv: Digisport 1). A manchesteri sztárklubok (az éllovas City és a második United) mellett egyelőre a címvédő Vörösöket és Lőwéket is megelőzi két meglepetéscsapat, a Leicester City és a West Ham United.

A csütörtök esti rangadó vesztese jelentős lépéshátrányba kerül nem csak jelenlegi ellenfele, de a fenti riválisok mögött is.

Lendületben a londoni Kékek

Míg a Pool sorozatban négy vereség után győzött újra vasárnap, a Tuchel-féle Chelsea az új stáb kinevezése óta nem talált legyőzőre, sőt gólt is csak elvétve kap. Mindez számokban: egy hónap alatt lejátszott kilenc meccséből három döntetlen mellett hatot megnyert, 10-2-es gólkülönbséggel.

Szeptemberben 2-0-ra nyert Londonban a Pool, Wernerék (11) most visszavágnának (Fotó: AFP)

Ráadásul a Liverpoollal ellentétben nem csak a sereghajtó Sheffield elleni győzelem adhat önbizalmat a játékosoknak: a londoniak a múlt héten előbb Bukarestben 1-0-ra verték a spanyol listavezető Atlético Madridot a BL-nyolcaddöntőben, majd megfékezték (0-0) a Man. Utd.-et.

Werner lehet a nyerőember

A Chelsea 2014 novembere óta nem nyert bajnokit az Anfield Roadon, de most, a tartalékos címvédő ellen van esély a bravúrra. Különösen, ha a nyáron 53 millió euróért (közel 20 milliárd forint) igazolt Timo Werner végre magára talál.

„Megérdemli, hogy játsszon Liverpoolban. Jó benyomást tett rám az Atlético ellen, aztán a fáradtsága miatt kihagytam a kezdőből a Manchester United ellen, hogy most friss legyen”

– mondta Tuchel a német csatárról, aki két hete a Newcastle ellen három hónapos gólképtelenség után talált újra az ellenfél kapujába.





Ezeket olvastad már?
Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás