RETRO RÁDIÓ

Óriási csata lesz: Budapesten lép fel a világ legjobb csatára





A magyar válogatott csütörtökön Lengyelország ellen kezdi a labdarúgó világbajnoki-selejtezőket. A Puskás Arénában szembe kerülünk 2020 legjobb játékosával, Robert Lewandowskival.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.23.
vb-selejtező magyar válogatott Lengyelország Robert Lewandowski

Két nap múlva a jelenkor legeredményesebb gólvágója, Robert Lewandowski a budapesti Puskás Arénában lép fel a lengyel válogatottal a magyar csapat elleni vb-selejtezőn.

Lewandowski Budapesten játszik Fotó: AFP

Lewandowski rekordot dönthet

Robert Lewandowski szombaton mesterhármassal melegített a csütörtöki, Magyarország elleni csatára. A Bayern München lengyel csatára a Stuttgart ellen triplázott, csapata 4-0-ra nyert, és továbbra is vezeti a német tabellát. Lewandowski már 35 bajnoki gólnál jár az idényben, így jó esélye van arra, hogy megdöntse a legendás Gerd Müller elérhetetlennek hitt rekordját: a korábbi Bayern-kiválóság az 1971/72-es kiírást 40 góllal zárta. Lewa természetesen a lengyel válogatottban is tarthatatlan a kapu előtt, 116 mérkőzésen 63 gólt számlál.

Felesége segíti a csatárt

Könnyen lehet, hogy a koronavírus tavaly megfosztotta egy Aranylabdától a lengyelek legjobbját, Robert Lewandowskit. A Bayern München 32 éves csatára 2020-ban kimagaslóan teljesített, 47 tétmeccsen 55 gólt szerzett, mindent megnyert a német csapattal, azonban a járvány miatt nem adták át a díjat. Az UEFA és a FIFA nem feledkezett meg Lewandowskiról, hiszen mindkét szervezet 2020 legjobb játékosának választotta őt. Lewandowski sokat köszönhet a feleségének, Annának, aki személyi edzője és táplálkozási szakértője a férjének. A gólvágó bevallotta, sokkal sikeresebb a pályán, amióta neje felügyeli az étkezését és az edzéseit. A hölgy sikeres karatés, a lengyel válogatott tagjaként számos világ- és Európa-bajnoki érmet szerzett, többszörös lengyel bajnok. A párnak két gyermeke van.

A hátvédek réme

Lewandowski a hátvédek réme, csütörtökön minden bizonnyal nehéz feladat elé állítja a magyar védőket.

- A lengyelek legjobbját, Robert Lewandowskit az elmúlt két-három évben senkinek sem sikerült megállítanifogalmazott Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. - Ahhoz, hogy sikerrel járjunk, egymást kisegítve, kompaktan kell játszanunk, hogy a lehető legkevesebb lehetőséget hagyjuk neki a kapunk előtt. Ugyanolyan erős csapategységre lesz szükségünk, mint ami eddig jellemezett bennünket.

Világbajnoki-selejtező

Magyarország-Lengyelország

csütörtök, 20.45, tv: M4 Sport

 





Ezeket olvastad már?
Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

Megdöbbentő hír érkezett a magyar válogatottról: súlyos sérülést szenvedett az egyik kulcsjátékos - fotó!

Megdöbbentő hír érkezett a magyar válogatottról: súlyos sérülést szenvedett az egyik kulcsjátékos - fotó!

Bejelentették: Magyarország a 2027-es öttusa-vb megrendezésére pályázik

Bejelentették: Magyarország a 2027-es öttusa-vb megrendezésére pályázik

„Rémálom lenne” – Schäfer András a legrosszabbtól tart

„Rémálom lenne” – Schäfer András a legrosszabbtól tart

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás