A Ferencváros Botka Endre kiállítása miatt a 23. perctől emberhátrányban játszott a Honvéd otthonában az NB I 6. fordulójának meccsén. Ennek ellenére a Fradi 1-0-ra megnyerte a fővárosi rangadót, vagyis győzelemmel melegített a hét mérkőzésére, a Leverkusen elleni EL-találkozóra.

Adnan Kovacevicék (balra) megszenvedtek a Mezõkövesd elleni sikerért

Adnan Kovacevicék (balra) az EL-ben folytatják
(Fotó: Illyés Tibor / MTI)

– Fontos volt, hogy ezt a mérkőzést, ha szenvedve is, de megnyerjük, mert így nyugodtabban készülhetünk a Leverkusen elleni EL-nyitányra, ami nagyon nehéz lesz – mondta Peter Stöger, az FTC vezetőedzője. – Tisztában vagyunk vele, hogy milyen kvalitásai vannak ellenfelünknek, a Bundesliga nem a magyar bajnokság. Az sem sokat segít a felkészülésben, hogy sok játékost nélkülözni kellett a válogatott mérkőzések miatt, de nézzük a jó oldalát: a kiállított Botka most pihenhetett, nem lesz fáradt csütörtökre.

A csütörtöki, Bayer Leverkusen-FTC mérkőzésre 17 605 szurkoló látogathat ki. A Ferencváros közleményben jelezte, hogy ebből 880 jegyet kapnak a magyar csapat drukkerei. A németországi mérkőzésen a magyar nézők az SG1 és az SG2 szektorba válthatnak jegyet, amelynek ára 5400 forint. A klub kiemeli, a vásárlónak rendelkeznie kell FTC szurkolói kártyával. A szurkolóknak a belépéshez oltással kell rendelkezniük, vagy igazolniuk kell, hogy az elmúlt hat hónapban átestek a koronavírus-fertőzésen, de több mint 28 nap eltelt már a fertőzés igazolásától.