RETRO RÁDIÓ

Megrendítő vallomás a koronavírusos magyar sportolótól: Rettenetes, igazi „agyölő” időszak volt





Még mindig nem tud teljes értékű edzésmunkát végezni Polivka Dóra, a magyar evezős-válogatott oszlopos tagja, aki három hónappal ezelőtt fertőződött meg a koronavírussal.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.27.
járvány

A korábbi egyetemi világ- és Európa-bajnok sportoló - akit tavaly Magyarországon megválasztottak az év női evezősének - az október közepén rendezett poznani Európa-bajnokságot követő kéthetes pihenő után fertőződött meg, s ez a mai napig hatást gyakorol a mindennapjaira.

Öt hétig nem tudtam edzeni. Rettenetes, igazi „agyölő” időszak volt, ennyit még soha nem hagytam ki! Megviselte a szervezetemet a betegség, még egy séta is megerőltető volt. Az év végén a szolnoki edzőtáborban végre evezhettem, de mind a mai napig csak könnyített edzésmunkát végzek” - nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának Polivka. Kiemelte: vissza kell magát fogni az edzésmunka során, különben a pulzusa „az egekbe megy”.

Az edzőtáborban, ha megerőltettem magam, másnap szinte edzeni sem tudtam, annyira elfáradtam. A kérdés az, hogy mikor tudom magamat visszahozni arra a szintre, hogy rendesen el tudjam kezdeni azt az edzésmunkát, ami egy válogatott sportolótól elvárható” - fejtette ki.

Polivka a közelmúltban éveken át Krémer Eszterrel alkotott sikeres, a magyar szakemberek részéről ígéretesnek vélt kettest, de az olimpiai kvalifikáció reményében végül elváltak útjaik. Polivka könnyűsúlyú egypárban versenyez, ami ugyan nem olimpiai szám, de a könnyűsúlyú kétpár már igen, amelyhez viszont az egyéni jó teljesítményén túl egy párostársa is szükség van.

Fotó: MTI/EPA/PAP/Jakub Kaczmarczyk

Az elsődleges cél az európai olimpiai pótkvalifikáció, jó lenne megszerezni az indulási jogot könnyűsúlyú dublóban. Aztán, ha odajut az ember, persze jó lenne kvalifikálni Tokióra” - mondta. Hozzátette: amennyiben ez nem sikerül, akkor a hangsúly átkerül az Európa-bajnokságra és a világbajnokságra, bár utóbbit a sportágban szokatlan módon csak ősz közepén rendezik meg.

A nemzetközi és az európai szövetség hétfőn erősítette meg, hogy a tervezett helyen és időpontban, az olaszországi Varesében kerül sor az európai olimpiai és paralimpiai kvalifikációs regattára, valamint az Eb-re. Előbbit április 5-7., utóbbit pár nappal később, 9-11. között rendezik meg.

Polivka az MTK Budapest színeiben tavaly négy arany- és egy ezüstéremmel a legeredményesebb női versenyzőnek bizonyult az országos bajnokságon, két héttel később pedig magabiztosan nyert a válogatón is. Az Eb-n viszont nem tudta megismételni a nyári formáját, és a kilencedik helyen végzett.





Ezeket olvastad már?
„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Széttárt lábak, pucérra vetkőzve mutatja kedvenc pózát a szemérmetlen álomnő

Széttárt lábak, pucérra vetkőzve mutatja kedvenc pózát a szemérmetlen álomnő

„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás