RETRO RÁDIÓ

Kórházba szállították Deontay Wildert, miután Tyson Fury kiütötte – videó





Kétszer küldte a földre az ellenfelét a „cigány király”. Wilder másodszorra zsákként zuhant a földre.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.10.10.
dráma a ringben

A brit Tyson Fury megtartotta a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki övét, ismét fölényes győzelmet aratva az amerikai Deontay Wilder felett, helyi idő szerint szombat este a Las Vegasban tartott nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoki címmeccsen; a bíró a 11. menetben, egy hatalmas kiütés után szüntette be a mérkőzést.

A két öklöző most harmadszor találkozott egymással, és a meccs tétje a WBC nehézsúlyú világbajnoki öve volt, amelyet a 33 éves Fury birtokolt, miután második meccsükön, tavaly februárban technikai KO-val legyőzte az amerikait. Első ízben 2018 decemberében bokszoltak egymással, akkori küzdelmük döntetlennel zárult. A „boksztrilógia” harmadik – és minden bizonnyal utolsó – felvonását nagy várakozások előzték meg, miután Wilder azzal vádolta ellenfelét, hogy második mérkőzésüket csalással tudta megnyerni. A mostani meccs azonban ismét Fury meggyőző fölényét hozta. Wilder agresszíven, erős testütésekkel kezdte a mérkőzést, de Fury a második menetben több kemény ütést mért az ellenfelére, a harmadik végén pedig padlóra is küldte. Wilder a negyedik menetben rövid időre magára talált, Fury kétszer egymás után padlóra is került, de mindkétszer fel tudott állni. A következő menetekben Fury teljesen „kitisztult”, kemény kombinációkkal fárasztotta ellenfelét, aki szemlátomást egyre kevésbé bírta a nyomást, többször megrogyott. Az utolsó négy menetben Wilder „nagy verést” kapott, egyre ingatagabban állt a lábán, Tyson Fury pedig folyamatosan támadta. Wilder a tizedik, majd a tizenegyedik menetben is – mindkétszer a brit kemény jobbhorga után – padlót fogott, a bíró pedig beszüntette a mérkőzést.

Nagyszerű küzdelem volt, méltó egy sporttörténelmi trilógiához” – értékelt Fury, aki sajátos módján méltatta – a sajtóhírek szerint kórházi ellenőrzésre szállított – riválisát. „Deontay Wilder egy kiemelkedő harcos, nagy csatára késztetett a pénzemért. Mindig azt mondtam, hogy én vagyok a legjobb a világon, ő pedig a második legjobb.”

A mostani találkozóval Tyson Fury, a „cigány király” profi karrierje harmincegyedik győzelmét aratta, és van egy döntetlenje, míg Wilder mérlege 42 nyert meccs, egy döntetlen és két vereség.

Tyson Fury 2020 februárjában is legyőzte Wildert, akkor a hetedik menetben technikai KO-val nyert
MTI/EPA/Etienne Laurent

 





Ezeket olvastad már?
Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás