Kapás Bogi remekel, és jól viseli a bezártságot





Csütörtökön és pénteken a hetedik és a nyolcadik fordulóval folytatódik a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga.



Megosztás
Szerző: Szabó Tamás
Létrehozva: 2020.11.05.
kapás boglárka úszás

Három hete, október 16-án rajtolt el a Duna Arénában a Nemzetközi Úszóliga. Az azóta eltelt hat forduló során 12 versenynapot bonyolítottak le. Ma és holnap a hetedik és a nyolcadik kört rendezik meg a november 22-én záruló versenyen.

Kapás Boglárka és edzője, Virth Balázs Fotó: Somogyi Hírlap/ Lang Róbert

Kapás folyamatosan javul

Kapás Boglárka eddig három versenynapon szerepelt. A magyar világbajnok a NY Breakers csapatát erősíti, és legutóbb hétfőn úszott, 200 pillangón győzött, 400 gyorson harmadik lett. Edzője, Virth Balázs a Metropolnak elmondta, reméli, Bogi tovább javít az időeredményein.

- Nagyon elégedett vagyok Bogival, mert versenyről versenyre jobb eredményt ért el, 400 gyorson és 200 pillangón is rendre javított az idején - mondta Virth Balázs. - Számomra nem a helyezés, hanem az időeredmény a lényeg, és ez tényleg rendkívül biztató a jövőre nézve. Csütörtökön és pénteken kemény ellenfelek várnak rá. Azt szeretném, ha tovább javítana és ismét a legjobbját úszná.

Bírják a bezártságot

Virth Balázs szerint nem okoz gondot a bezártság.

- Olyan ez, mint egy edzőtábor, ahol általában három-négy hetet szoktunk eltölteni, hozzászoktunk már - fogalmazott Virth. - Itt annyi a különbség, hogy öt naponta tesztelnek minket koronavírusra, és minden héten van egy verseny, így könnyebben eltelik az idő. Bogiék csapata jó eséllyel továbbjut, így két hétig még itt leszünk.

Kapás Bogi a vőlegényével, a szintén a NY Breakerst erősítő Telegdy Ádámmal lakik egy szobában a verseny során. Mindketten pszichológus hallgatók, így tudják egymást mentálisan is segíteni.

- Nincsenek bezártsági tüneteink, tényleg olyan, mint egy edzőtábor – mondta Kapás Bogi az M4 Sportnak. - Sokat számít, hogy egy szobában vagyunk, szerintem ezért is bírjuk olyan jól.

Hosszú Katinka jól érzi magát

A Magyarországra érkezett úszók az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan „buborékban” élnek. Ebbe a Duna Aréna, a Dagály Strand 50 méteres, sátorral fedett nagymedencéje, az elsősorban Margitszigeten található szálláshelyek, és a csapatszállító autóbuszok tartoznak bele.

- Alapvetően mi úszók egyébként is ezt szoktunk csinálni világversenyekenmondta Hosszú Katinka. - Nincs nagy városnézés és mászkálás össze-vissza. Mindenki az edzésre, a versenyre és a pihenésre koncentrál, szerintem nekünk úszóknak nem annyira furcsa a helyzet a buborékban. Én nagyon jól érzem magam.





Ezeket olvastad már?
„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás