RETRO RÁDIÓ

Káoszba fulladhat az egyiptomi kézi-vb, veszélyben a magyarok nyitómeccse is?





Távolmaradt sztárok után visszalépő válogatottak, röpködnek az új és újabb fertőzöttekről szóló hírek.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2021.01.14.
piramisok árnyékában

Férfi kézilabda-válogatottunk szerdán annak rendje és módja szerint elutazott Egyiptomba, a január utolsó napjáig tartó világbajnokság helyszínére. Ez már csak azért is nagy szó, mert több vetélytárs már eddig sem jutott el a koronavírus-járvány terjedése miatt. Kedden a cseh és az amerikai csapat is kénytelen volt visszalépni a vb-től a fertőzések miatt, és ez a sor még bővülhet.

A kabalafigura vb-részvétele biztos - minden más még képlékeny (Fotó: ihf.info)

A legfrissebb hírek szerint például a mieink első vetélytársánál is tombol a járvány – kérdés, hogy ha ilyen kaotikus volt a torna felvezetése, sikerül-e egyáltalán végig megrendezni?

Toldozzák-foldozzák a mezőnyt

Nem elég, hogy korábban több sztárjátékos óvatosságból lemondta az egyiptomi utazást (például a német csapat jelentős része), a részvételt kiharcoló válogatottak közül is vissza kellett már lépnie Csehországnak és az Egyesült Államoknak. A cseheknél 17, az amerikaiaknál 19 pozitív teszt húzta keresztbe a terveket – helyettük Észak-Macedónia, illetve Svájc csapata ugrott be. Tegnap aztán már hasonló hírek jöttek Brazíliáról is (a küldöttségében hét fertőzöttel). A dél-amerikaiak helyett Hollandiát riadóztatták.

A szervezők az utolsó pillanatban döntöttek a zárt kapus rendezésről, miután a játékosok tiltakoztak a nézők kockázatos beengedése ellen.

Aggasztó hír jött a zöld-fokiakról

Sajtóhírek szerint szintén hét megbetegedést regisztráltak a brazilokhoz hasonlóan Portugáliában edzőtáborozó Zöld-foki Köztársaságnál is. Két kézisről és öt stábtagról van szó. A Zöld-foki-szigetek a magyar válogatott első ellenfele lesz (vagy lenne?) pénteken (20.30, tv: M4 Sport) a gízai A csoportban. A mieink a folytatásban – a tervek szerint – vasárnap Uruguayjal, jövő kedden Németországgal mérkőznek meg a középdöntőbe jutásért.

Lékai Máté a 2019-es vb-n, a norvégok szorításában (Fotó: MKSZ)

A szokásos 18-as helyett ezúttal 20 fős keretekkel dolgozhatnak a szövetségi kapitányok (meccsenként továbbra is 16 játékos nevezhető), de ez a jelek szerint vajmi keveset segít, ha egy-egy csapaton belül megjelenik a koronavírus.

Két elmaradt meccsért kizárás jár

A magyar válogatottal együtt nyolc vb-résztvevő csapat szállt meg ugyanabban az ötcsillagos szállodában, közel a piramisokhoz.

A német Sport1.de jelentése szerint az érkező küldöttségeket már a kairói reptéren tesztelték, majd ezt a torna során 48 óránként ismétlik a szálláshelyen kialakított „buborékban”. Az eredmények gyorsan, három órán belül rendelkezésre állnak, hogy a fertőzötteket mielőbb elkülöníthessék.

Ha egy válogatottnak le kell mondania egy meccsét, a győzelemért járó két pontot 10-0-s gólkülönbséggel az ellenfele kapja. A második ilyen eset viszont már kizárást von maga után.

 

Cél a negyeddöntő!

A magyar szövetség a negyeddöntőbe jutást tűzte ki a válogatott céljául. A korábbi világklasszis Nagy László alelnök (egyben a szakmai stáb tagja) szerint ez egybecseng a csapat terveivel.

„A játékosok nagyon optimisták, és bár mi is derűlátók vagyunk, lépésről lépésre haladunk”

– mondta Gulyás István szövetségi kapitány.

A középdöntőbe a csoport első három helyezettje jut.

 





Ezeket olvastad már?
Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás