Szivós Márton, a Honvéd vezetőedzője elégedett volt az előző idénnyel, azonban a kétszeres olimpiai bajnoknak jövőre még ennél is komolyabb tervei vannak.

Vizilabda vállogatott Szivós Márton Fotó: Archív

A 2021/22-es idényben 45 ponttal, a hatodik helyen zárta az OB I főcsoportjának alapszakaszát a Honvéd SE vízilabdacsapata. Aztán a rájátszásban előbb legyőzte a Szegedet, majd az ötödik helyért zajló párharcban oda-vissza a BVSC-Zuglót, ezzel az ötödik helyen végzett. Az eredmény azt jelenti, hogy 11 év után ismét nemzetközi vizekre úszik a csapat és jövőre az Eurokupában is bizonyíthat.

Jövőre az érem a cél

Az együttest a kétszeres olimpiai bajnok, Szivós Márton vezette, aki elismerően beszélt játékosairól.

– Nagyon büszke vagyok erre az évre, amit magunk mögött hagytunk – kezdte az értékelést Szivós. – A fiataljaink megnyerték a Komjádi Kupát, ez segítséget adott nekünk a bajnokság utolsó szakaszára.

A korábbi klasszis elmondta, egy-két éven belül ez a csapat már az éremért harcolhat a magyar bajnokságban.

Majdnem labdarúgó lett Szivós

A Honvéd által készített videóriportban a vezetőedző a kezdetekről is beszélt. Komoly vízilabdamúlttal rendelkező családban nőtt fel, így szinte borítékolható volt, hogy előbb-utóbb ő is a medencében köt ki. Ennek ellenére a kezdetekben volt egy kis bizonytalanság Szivósban a sportág iránt:

– Kiskamasz koromban volt egy olyan pillanat, amikor elegem lett a vízilabdából. Focizni szerettem volna, édesapám el is vitt edzésre. Labdával viszont nem találkoztam, és úgy már nem tetszett a foci, hogy futni is kellett – mesélte Szívós.

Utána az asztaliteniszben is szerencsét próbált, de miután egy jóval ügyesebb srác folyamatosan legyőzte, így „visszamenekült” a vízilabdához. A többi már csak történelem.