RETRO RÁDIÓ

Szenzációra készülnek, megcélozzák a téli olimpiát a hokisok





Egyetlen lépés választja el a magyar férfi jégkorong-válogatottat az olimpiai szerepléstől. Sean Simpson együttese ma kezdi el a felkészülést a jövő heti utolsó selejtező tornára.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.18.
jégkorong

A magyar jégkorong-válogatott februárban sikerrel vette a nottinghami olimpiai selejtezőkört, és jövő héten Rigában már a pekingi ötkarikás szereplésért játszik.

Sofron István (fehérben) és társai Rigában lépnek fel Fotó: Nemzeti Sport

Csak egy jut tovább

Az augusztus 26–29. közötti rigai tornán kőkemény feladat vár a magyar válogatottra, hiszen a négy érdekelt csapat közül csak a tornagyőztes jut ki a 2022-es ötkarikás tornára. A bivalyerős házigazda Lettország mellett a szintén A csoportos Olaszország és a hozzánk hasonlóan divízió I/A-s Franciaország játszik Rigában.

A lettek kiemelkednek

Sean Simpson kapitány csapata ma kezdi a Vasas jeges központjában a felkészülést, majd szombaton Bécsben Ausztria ellen előkészületi meccset vív.

„Ugyanolyan hittel és erőbedobással küzdünk, amint tettük azt 2019 februárjában Nottinghamben, ahol kiharcoltuk a rigai záró selejtező-körbe való kijutásunkat – nyilatkozza a Metropolnak az erdélyi Csíkszeredát erősítő Sofron István. – A lettek kiemelkednek a négyes mezőnyből, ellenük a győzelem csoda lenne, viszont a sportban is léteznek csodák. A további három válogatott viszont szinte azonos tudású.”

Sofron nem tart kizártnak némi körbeverést, amiből akár jól is kijöhetünk, mindenesetre mindent elkövetnek a téli olimpiai részvételi jog megszerzéséért.

„Mivel Simpson kapitány villámgyors jégkorongot kér tőlünk, azzal sikeresek is lehetünk.” - mondta Sofron.

Erős magyar keret

Hetényi Zoltán, válogatott keretünk egyik kapusa egyelőre az első, a franciák elleni meccsre fókuszál.

„Csak mindig az aktuális meccsről szoktam beszélni – magyarázta lapunknak a kiváló kapus. – A téli olimpiai részvétel minden társam számára igencsak vonzó esély, elvégre nem mindennap küzdhetünk ilyen rangos eseményen. Jó lenne a franciák ellen egy győztes meccsel bemutatkozni.”

A magyar válogatott a nottinghami selejtezőt három kiválósága, Bartalis István, Galló Vilmos és Sebők Balázs nélkül nyerte meg. A csatártrió Rigában már ott lesz, vagyis jóval erősebb kerettel vágunk neki az utolsó olimpiai akadálynak.





Ezeket olvastad már?
Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás