Josef Köberl 2 óra 30 perc 57 másodpercet állt egy jégkockákkal teli üvegkabinban az alsó-ausztriai Melkben − olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában. Az extrémsportoló mindössze egy fürdőnadrágot viselve állt be az átlátszó kabinba, amelyet egészen a válláig feltöltöttek több mint 200 kilogrammnyi jéggel. A hideg okozta fájdalom leküzdése érdekében a férfi pozitív érzelmekre próbált fókuszálni.

Csak egy alsónadrágot visel (Fotók: MTI/EPA/Christian Bruna)

− Úgy küzdök a fájdalom ellen, hogy pozitív érzéseket vizualizálok és hívok elő, amivel csillapítani tudom a rám törő fájdalmat − mondta Köberl. Melk főterén egy kisebb tömeg követte figyelemmel, ahogy az extrémsportoló 30 perccel megdöntötte saját, 2019-es rekordját. Miután segítői révén kijutott a kabinból, a férfi maga húzta fel a zokniját.

200 kilogrammnyi jég lepte el Josefet

− Az első dolog, aminek fel kell melegednie ilyenkor, az az ember lába − magyarázta Köberl, hozzátéve, hogy még egyszer meg akarja dönteni saját rekordját, méghozzá jövőre Los Angelesben. Köberl csapata szerint a férfi személyes rekordja a teljes test leghosszabb ideig tartó, jéggel való érintkezésének világrekordja is egyben.

A biztonság kedvéért maszkot is viselt