RETRO RÁDIÓ

Igazi nagyágyú, bemutatkozik a magyar hokisok új kapitánya





Kilenc hónap kényszerszünet után lép ismét pályára a magyar jégkorong-válogatott.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.05.
magyar válogatott

Csütörtökön 20 órától és szombat délután a magyar jégkorong-válogatott Lengyelországgal találkozik a budapesti Tüskecsarnokban. Mindkét felkészülési mérkőzést a Tippmix Nemzetek Tornája keretében játsszák.

Sean Simpson Fotó: Getty Images

Bemutatkozik a kapitány

A magyar válogatott a februári olimpiai selejtezők óta nem lépett jégre. Akkor bravúrosan legyőzte Nottinghamben Nagy-Britanniát, és ezzel továbbjutott az utolsó körbe, ahol megcélozhatja az ötkarikás játékokat. Azóta a koronavírus-járvány miatt elmaradt a ljubljanai világbajnokság, majd szeptemberben új szövetségi kapitányt neveztek ki a nemzeti csapat élére. A 60 éves kanadai-brit szakember, Sean Simpson igazi nagyágyúnak számít, a 2013-as világbajnokságon például ezüstérmet szerzett a svájciakkal. Mai ellenfelünk, a lengyel csapat tőlünk egy osztállyal lejjebb, a divízió I/B-ben érdekelt, de komoly játékerőt képvisel: februárban legyőzte az A csoportos Kazahsztánt az olimpiai selejtezőkön és továbbjutott.

- Nagyon jók az első tapasztalataim Magyarországról, a szövetségről és a fiúkról is, elégedett vagyok az edzésen nyújtott hozzáállásukkal - mondta Simpson.

A vírus átírta a keretet

Sean Simpson ma este mutatkozik be a magyar válogatott élén.

- Szimpatikus, nagy tudású, jól felkészült szakemberről van szó, akitől azt várjuk, hogy építsen fel újra egy harcias, nyerni akaró, magyar virtusú csapatot – mondta az új kapitányról Vas Márton általános igazgató a szövetség honlapjának.

Simpson a lengyelek elleni két mérkőzésre három kapust, kilenc hátvédet és 14 csatárt hívott be a keretbe. A névsorban van egy újonc is a 20 éves Révész Marcell személyében. A koronavírus-járvány miatt többen nem tudták vállalni a szereplést.

Nézők előtt játszanak

A ma és a szombati meccsen korlátozott számban jelen lehetnek a szurkolók is. Az MJSZ az ülőhelyek felére értékesít belépőket, ezeket kizárólag online lehet megvásárolni. A találkozón kötelező lesz a nézők számára a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. A két magyar–lengyel az idei világbajnoki felkészülés első állomása lesz. A soron következő divízió I./A csoportos tornát 2021 májusában Ljubljanában rendezik. A házigazda szlovénok mellett a franciákkal, az osztrákokkal, a koreaiakkal és a románokkal találkozunk.





Ezeket olvastad már?
Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Kiadta a jelszót az Eb-re a Chelsea-hez hívott magyar focista: „Minél tovább ottmaradni!”

Kiadta a jelszót az Eb-re a Chelsea-hez hívott magyar focista: „Minél tovább ottmaradni!”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás