RETRO RÁDIÓ

Hosszú Katinka újra úszik, sztárparádé lesz a Duna Arénában





Pénteken kezdődik a Nemzetközi Úszóliga (ISL) második szezonja, amelynek nagy részét a budapesti Duna Arénában tartják.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.12.
isl duna aréna Budapest úszás hosszú katinka

Az ISL-sorozat tavaly kezdődött. Minden állomást külön helyszínen bonyolítottak le, ebből az egyik Budapest volt. Idén azonban a koronavírus-helyzet miatt nem utazgatnak majd az úszók, hanem hat héten át, október 16-tól november 22-ig Budapesten, buborékba zárva, nézők nélkül zajlik majd a verseny.

Hosszú Katinka Fotó: Derencsényi István/Nemzeti Sport

A Nemzetközi Úszóliga küzdelmeiben hazai medencében úszhat az Iront képviselő Hosszú Katinka, Lobanovszkij Maxim, Milák Kristóf és Verrasztó Dávid. A NY Braekres színeiben Kapás Boglárka és Telegdy Ádám, valamint az Energy Standardban Jakabos Zsuzsanna ugrik vízbe.

„Minden úszóval együtt nagyon várjuk már, hogy Budapesten újra versenyezzünk – mondta Hosszú Katinka a sajtótájékoztatón. - Azt gondolom, hétről hétre jól fogunk szórakozni, mi az Ironnal pedig keményen odatesszük magunkat.”

Az alapszakasz során tíz csapat részvételével tíz fordulót rendeznek. Közülük a legjobb nyolc kerül majd az elődöntőbe. A tokiói négyes döntőt november 19. és 22. között tartják.

Tíz csapat érkezik Budapestre, valamennyi gárdát igazi világklasszisok alkotják. A címvédő Energy Standardot például Sarah Sjöström egyszeres olimpiai, hétszeres világbajnok svéd úszónő, valamint Chad Le Clos olimpiai és világbajnok dél-afrikai klasszis vezeti. A London Roarban találjuk Adam Peaty olimpiai bajnok, hatszoros világbajnok brit mellúszót. A Cali Condors legnagyobb neve Caeleb Dressel kétszeres olimpiai- és hétszeres világbajnok amerikai úszó. Az LA Current a háromszoros olimpiai bajnok Ryan Murphyvel érkezik, míg az Aqua Centurios Federica Pellegrini olimpiai, világ- és Európa-bajnok olasz úszónővel jön. Az Iron csapatot ezúttal is a háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka vezeti.

Tavaly az Energy Standard csapata nyerte az első alkalommal kiírt Nemzetközi Úszóliga küzdelmeit. Ez azt jelenti, hogy a Chad Le Clos, Sarah Sjöström vezette alakulat péntektől az újabb sikert veszi célba. Egy éve a London Roar végzett a második helyen, amelynek keretében két magyar, Kapás Boglárka és Bernek Péter szerepelt. A harmadik a Cali Condors, a negyedik az Los Angeles Current lett.





Ezeket olvastad már?
Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Dárdai gratulált az utódjelöltjének: "Ha Pál nem csinálja tovább..."

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Óriási változások a Fradinál, ők távozhatnak a klubtól

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Szuper hírt kapott Marco Rossi: több válogatott focistája álma válhat valóra

Örömhírrel jelentkezett a Fradi-edző Sztankovics fia

Örömhírrel jelentkezett a Fradi-edző Sztankovics fia

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás