RETRO RÁDIÓ

Háromszázmilliót ér egy pont a Fradinak a BL-ben





Csütörtök délután elkészítik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását, amelyben 25 év után először a Ferencváros is érdekelt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.01.
Bajnokok Ligája

A Ferencváros kedden 0-0-ra végzett odahaza Moldével a Bajnokok Ligája rájátszásának visszavágóján, és 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett gólokkal továbbjutott. Az FTC 1995 után került be ismét a BL- csoportkörbe, ahol legutóbb 2009-ben, a Debrecen révén szerepelt magyar csapat.

A Ferencváros csütörtökön kap ellenfeleket a Bajnokok Ligájában
Fotó: MTI/EPA/Getty/Mark Runnacles

A Ferencváros a negyedik kalapból várja a csütörtökön 17 órakor kezdődő sorsolást, vagyis sztárcsapatok sora kerülhet a magyar együttes mellé. Kizárólag a csoport negyedik helye jelent azonnali kiesést a zöld-fehéreknek a Bajnokok Ligája csoportkörében. Ha harmadik lesz a magyar csapat, akkor az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában, a legjobb 32 között folytathatja, míg az első két helyezett a BL nyolcaddöntőjébe kerül. Korábban még egyetlen magyar csapat élte túl a csoportkört, az FTC és a Debrecen is kiesett.

Az Európai Labdarúgó-szövetség sikeresnek ítélte a Puskás Arénában korlátozott számú néző előtt megrendezett európai Szuperkupa-mérkőzés lebonyolítását. Ezért ma döntés születhet arról, hogy a nemzetközi kupákban hogyan és miként lehetnek jelen a nézők. Előfordulhat, hogy a létesítmények kapacitásának bizonyos százalékát lehet majd kihasználni. Sőt, amennyiben a helyzet lehetővé teszi, később növelhetik a nézők számát.

A Ferencváros a csoportkörbe jutással 15.25 millió eurót kap az európai szövetségtől, ami 5.5 milliárd forintnak felel meg. A következő meccseken minden győzelem 2,7 millió eurót (900 millió eurót) ér, a döntetlen pedig 900 ezer eurót, nagyjából 300 millió forintot jelent. Ehhez jönnek még a tévés bevételek, az európai rangsor alapján elfoglalt helyezés után járó összeg (minimum 1 millió euró).

A BL-csoportkör játéknapjai:

október 20. és 21.

október 27. és 28.

november 3. és 4.

november 24. és 25.

december 1. és 2.

december 8. és 9.

 





Ezeket olvastad már?
Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás