RETRO RÁDIÓ

„Élvezzük ezt a gyönyörű három napot” – ezt üzente a szurkolóknak a magyar sztár





Ma három magyar indulóval, Valter Attilával, Peák Barnabással és Fetter Erikkel a mezőnyben rajtol Budapestről a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.06.
Giro d'Italia

A háromhetes körversenyen most bemutatkozó Peák Barnabás (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) és Fetter Erik (EOLO-Kometa) várhatóan segítőként, illetve szökésbe kerüléssel igyekszik majd emlékezeteset alkotni, a két Giro-részvétel tapasztalatával a háta mögött rajtoló Valter Attila (Groupama-FDJ) viszont nagyobb célokat tűzött ki.

Valter Attila Fotó: Nemzeti Sport

A Giro mai nyitóetapján Budapestről Visegrádra teker a mezőny, majd holnap a fővárosban lesz egy időfutam, végül pedig Kaposvár és Balatonfüred között teljesítenek a versenyzők bő 200 kilométert vasárnap. Ez az első alkalom, hogy Magyarországot érinti háromhetes körverseny, a Giro 14. alkalommal rajtol Olaszországon kívül. A magyarországi etapokat az M4 Sport élőben közvetíti. Pénteken 12.20-kor, vasárnap 12.25-kor lesz a lassú rajt a mezőnyszakaszokon, a szombati időfutamon pedig 14 órakor rajtol az első kerékpáros.

A 2020-as Tour de Hongrie győztese, Valter tavaly öt napig viselhette a legjobb fiatal versenyzőt illető fehér, és háromig az összetett éllovasának járó rózsaszín trikót, ezúttal pedig a szakaszsiker lebeg a szeme előtt. A fogadóirodáknál egyébként feltűnik a végső sikerre esélyesek listáján, az egyik internetes oldalon 251-szeres pénzt fizetnének Valter diadaláért.

Szerdán rózsaszínbe borult a Hősök tere a csapatbemutatón

„Élvezzük ezt a gyönyörű három napot” – kérte Valter a szurkolóktól, akik szűnni nem akaró „Atti, Atti!” kiabálásokkal éltették a jelenlegi legeredményesebb magyar férfi kerékpárost. A közönségtől eredményeihez méltó tapsot kapott a sprinterkirály brit Mark Cavendish is.

A magyarországi program

Május 6., péntek: 1. szakasz, Budapest–Visegrád, 195 km

A szervezők által kétcsillagos nehézségűnek ítélt első, 195 kilométer hosszú szakasz során Budapestről Visegrádra teker a mezőny, az etapot két részhajrá és a célban egy hegyi hajrá színesíti. A versenyzők a Hősök teréről 12.20-kor indulnak úgynevezett lassú rajttal, azaz a fővárosban még nem lesz verseny, de meg lehet csodálni a versenyzőket az út mentén.

Május 7., szombat: 2. szakasz, Budapest, 9,2 km, egyéni időfutam

A szervezők által háromcsillagos nehézségűnek ítélt második szakasz egy 9,2 kilométeres egyéni időfutam lesz a Hősök tere és a Szentháromság tér között. A budai Várba vezető utolsó 1,3 kilométer negyedik kategóriás emelkedő, ami így beleszámít a hegyi pontversenybe. A bringásokat egyesével indítják, az első 14 órakor vág neki a távnak, az utolsó várhatóan 17 óra után néhány perccel ér a célba.

Május 8., vasárnap: 3. szakasz, Kaposvár–Balatonfüred, 201 km

A szervezők által egycsillagos nehézségűnek ítélt harmadik, 201 kilométer hosszú szakasz során Kaposvárról Balatonfüredre teker a mezőny, az etapot két részhajrá és egy negyedik kategóriás hegyi hajrá színesíti. A versenyzők a somogyi megyeszékhelyen a Kossuth térről 12.25-kor indulnak úgynevezett lassú rajttal, azaz a városban még nem lesz verseny.

 





Ezeket olvastad már?
Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás