RETRO RÁDIÓ

Totális siker volt Budapesten, életre szóló élmények a Girón





Óriási hangulatban zajlott a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny három magyarországi szakasza. A bringások nem kerteltek, sok helyen versenyeztek már, de ilyen hangulattal nem sűrűn találkoztak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.10.
Giro d'Italia

Nem csak a versenyzőket, a pályát bejáró felvezető motorosokat is üdvrivalgás fogadta a Giro d'Italia itteni szakaszain, így nagyjából sejthető, hogy milyen hangulat övezte a versenyt. A Hősök terétől, a Budai Váron át Kaposvárig a szurkolók alaposan kitettek magukért.

Fotó: Facebook

Nem tartalékolt

Szombaton az első magyarként kerékpárra Peák Barnabás ült kerékpárra és valóságos hangorkán kísérte végig a várba vezető 1,3 kilométeres, 4,9 százalék átlagmeredekségű, részben kockaköves emelkedőn. A kaptató időeredményét külön is mérték, mivel a negyedik kategóriás emelkedő leggyorsabb teljesítéséért ugyanannyi pont járt, mint a pénteki visegrádi elsőségért.

„Mindent kiadtam magamból, ilyen közönség előtt lehetetlen tartalékolni” - értékelt Peák.

Ilyet még nem látott

Fetter Erik hatalmas ováció közepette gördült le a rámpáról a Hősök terén szombaton. Az EOLO-Kometa időfutambajnoka már három kilométer után megelőzte az egy perccel előtte indulót, és végig jó tempót tekerve ért be 12 perc 28 másodperc alatt, ezzel a tizedik időt birtokolta, egy másodperccel megelőzve Peákot.

„Sok helyen versenyeztem már, de ilyet még sehol nem tapasztaltam” - szögezte le Fetter. - „Nemcsak a rajtnál, a célban és az emelkedőn voltak sokan, hanem minden egyes utcában. Elképesztően sok energiát adott ez nekem.”

Valter őrületet okozott

Szombaton Utolsó magyarként Valter Attila indult. A legnépszerűbb magyar bringás arcára a rajt előtt mosoly ült ki, és öklét felemelve köszönte meg a közönség szeretetét, majd nekivágott a távnak, amelyet 12:41 perces idővel teljesített. Elmondása szerint ennél tudott volna tíz másodperccel jobbat menni, de ezt a szakaszt inkább maximálisan ki akarta élvezni, ezért hagyta elterelni a figyelmét. Sűrűn integetett a közönségnek, valóban igyekezett meghálálni a szeretetet.

Tegnap az utolsó magyarországi etapon Kaposvár és Balatonfüred közötti 201 kilométert teljesítette a mezőny a 105. Giro d'Italián. A mai szünnap után holnap már Szicíliában folytatják a 3445,6 kilométer össztávú, május 29-én záruló viadalt.

 





Ezeket olvastad már?
Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Széttárt lábak, pucérra vetkőzve mutatja kedvenc pózát a szemérmetlen álomnő

Széttárt lábak, pucérra vetkőzve mutatja kedvenc pózát a szemérmetlen álomnő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás