RETRO RÁDIÓ

Ez nagyot szólhat, duplázásra készül a Fradi





Az örökrangsorban éllovas Ferencváros 24., míg a Paks sporttörténelmi első diadalára készül a labdarúgó Magyar Kupa szerdai döntőjében a Puskás Arénában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.11.
magyar kupa

Legutóbb a bajnoki cím megszerzése és a Magyar Kupa-győzelem ugyanabban az évben éppen az FTC-nek sikerült, még 2016-ban. A fővárosi zöld-fehérek szerdán este ugyanezt a bravúrt szeretnék megismételni.

Bár a kerete egyértelműen erősebb a Ferencvárosnak, mégsem mehet biztosra a története első kupadöntőjében szereplő Pakssal szemben. Amióta az atomváros csapatát Bognár György irányítja, kifejezetten gólerős futballt játszik, az adok-kapokból pedig több esetben az erősebb riválisokkal szemben is jól jött ki. Nem kivétel ez alól a Ferencváros sem, ugyanis az idény három bajnoki összecsapásából egy ízben a Paks diadalmaskodott, méghozzá vendégként a Groupama Arénában. Legutóbb, 12 nappal a kupadöntő előtt azonban a Ferencváros 2-1-es sikerrel vágott vissza a korábbi kudarcért.

A Magyar Kupa a tét a Ferencváros és a Paks meccsén Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Nem lesz könnyű dolgunk, mert egy ilyen mérkőzésen mindkét csapat nyerni akar – mondta Sztanyiszlav Csercseszov, a fővárosiak orosz trénere. – A szezon akkor lenne teljes a számunkra, ha a bajnoki arany mellett felemelhetnénk ezt a gyönyörű és nehéz trófeát is.

Bognár György, a paksiak mestere képesnek tartja csapatát arra, hogy meglepetést okozzon.

Ez nem egy kupameccs, hanem a kupadöntő, márpedig a döntőt nem játszani kell, hanem megnyerni. A Ferencváros jobb képességű játékosokból áll, gyorsabb, kreatívabb és kezdeményezőbb, de alkalmasnak tartom a csapatomat arra, hogy ennek ellenére nyerjen és megfelelő ellenállást tanúsítson – fogalmazta meg várakozásait Bognár György.

A Magyar Kupa elhódításán túl a nemzetközi kupaszereplés is tétje lesz az összecsapásnak, ugyanis diadalával a Paks a következő szezonban indulhatna a Konferencia-liga selejtezőjében, ha viszont a Ferencváros nyer, akkor bajnoki negyedik helyezettként a Mol Fehérvár készülhet az európai kupaporondra.





Ezeket olvastad már?
Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás