RETRO RÁDIÓ

Kötelező a siker, nem hibázhat a Fradi a BL-visszavágón





Kötelező a győzelem és a továbbjutás a Ferencváros számára szerda este a Tobol elleni budapesti, labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező visszavágón. Az első meccsen 0-0-ra zártak a felek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.13.
Bajnokok Ligája

A zöld-fehérek célkitűzése, hogy sorozatban negyedszer is csoportkörben szerepeljenek a BL-ben, vagy rosszabb esetben az Európa-ligában, ehhez viszont most mindenképpen nyerniük kell az idegenbeli 0-0-t követően a Tobol ellen. A párharc vesztese ugyanis a harmadik számú európai kupasorozatba, a Konferencia-ligába kerül át.

Fotó: Fradi.hu

A múlt heti első felvonáson a magyar bajnok idény eleji formát mutatott, de helyzetét nemcsak az nehezítette, hogy az új szezon első tétmeccsét játszotta, hanem a hétórás utazás és a négyórás időeltolódás is. Utóbbi kettő viszont ezúttal a riválist érinti hátrányosan. Amíg az FTC 33 bajnoki címével rutinos szereplőnek számít mind az európai porondon, mind a legrangosabb sorozatban, addig a Tobol mindössze másodszor indul a BL-ben. Az ellenfél története során eddig egyetlen párharcot tudott megnyerni az európai kupasorozatokban, méghozzá 2018-ban, az EL-selejtező első körében. A Ferencváros ezt megelőzően még sosem találkozott kazah csapattal.

Amikor „könnyed” visszavágót emlegetnek, beugrik 2019. augusztus 29., amikor a Groupama Arénában a litván Süduva a hazai 0-0-ja után a 66. percig 2-2-re, idegenbeli találatainak köszönhetően továbbjutásra állt a Fradi ellen – érvelt lapunknak a Fradi egykori kiváló védője, Szergej Kuznyecov. – Végül nyert a Ferencváros, de ma nehéz visszavágó elé néznek Tokmacék, tudniillik a Tobol legalább annyira képzett, mint a Süduva. Azért veszélyes, mert Kazahsztánban folyik a bajnokság, tehát játékban van. Ugyanakkor az FTC Kosztanajban játszotta az első őszi tétmeccsét, amelyen Sztanyiszlav Csercseszov gárdája nem teljesített meggyőzően.

A továbbjutóra a szlovák Slovan Bratislava és a georgiai Dinamo Batumi párharcának győztese vár a második fordulóban, míg a másik gárda következő ellenfele – a Konferencia-liga-selejtező második körében – az északmacedón Skupi és a gibraltári Lincoln Red Imps párharcának vesztese lesz. A BL-csoportkörbe jutáshoz négy párharcot kell nyernie az FTC-nek.

A Ferencváros–Tobol visszavágót szerdán 20 órától játsszák (Tv: M4 Sport)





Ezeket olvastad már?
Gyászol az ország: meghalt a magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája

Gyászol az ország: meghalt a magyar labdarúgás egyik legnagyobb legendája

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás