RETRO RÁDIÓ

Ezek a legújabb hírek Eriksen állapotáról, nehéz döntést hoztak az orvosok





A dán futballistát kezelő kardiológus arról értesítette a csapat orvosát, hogy Eriksennek egy defibrillátort kell ültetni a szívébe, amivel elkerülhetik az újabb szívleállást, illetve a szívritmuszavarokat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.17.
dráma

A fejleményeket a dán szövetség egy közleményben tudatta. Mint írták, Eriksen elfogadta az orvosok döntését, mely alapján egy ICD nevű eszköz beültetésére van szüksége, hogy ne kapjon újabb szívrohamot egy esetleges szívritmuszavar esetén.

Christian elfogadta az eljárást, amit a dán, valamint a nemzetközi orvosok is támogatnak, és egyöntetűen ezt az eljárást javasolták. Arra kérünk mindenkit, hogy most ne zavarják Christiant és a családját” – olvashatjuk a közleményben.

„Hiszen még csak 29 éves vagyok”

Ugyancsak ma derült ki annak az orvosnak a drámai vallomása, aki a lelátóról lerohanva megmentette Eriksen életét, miután leállt a szíve a szünet előtti percekben a pályán.

Dr. Jens Kleinefeld a német Bildnek mondta el a részleteket:

„A túloldali tribünön ültem, amikor Eriksen elesett. Először nem is sejtettem, mekkora a baj, de a dán egészségügyi stáb zaklatott ténykedéséből rájöttem, hogy nem egy normál sérülésről van szó. A játékosok a fejüket fogták, ezért jeleztem a pálya széli mentőcsapatnak, hogy fussanak oda. Náluk volt defibrillátor. Végül én is odamentem, elvégre mentőorvos vagyok és ismerem az ilyen komoly helyzeteket” – idézi a Ripost az orvos nyilatkozatát.

A mérkőzés dopping- és orvosi vezetőjeként jelenlévő orvos akkor ért oda, amikor Eriksonon már szívmasszázst végeztek, és a testére tapasztották a defibrillátor elektródáit.

Eriksen több mindenkinek is köszönheti az életét (Fotó: AFP)

„Akkor átvettem az irányítást. Sokkoltuk őt, és folytattuk a szívmasszázst. Döntő fontosságú volt, hogy a meccs előtt kiképeztem a stábot. A dán csapatorvos eleinte nehezen fogta fel a helyzet súlyosságát. Egy újraélesztésnél a lehető leggyorsabbnak kell lenni. Csakhogy egy csapatorvos elsősorban mindenféle sérüléseket lát el, ezért nehezebben ismeri fel rögtön a szívhalált. Ez látszott, amikor megpróbálták kihúzni a nyelvét a torkából. Ez természetesen ostobaság, ez önmagában nem ment életet. Elegendő a fej minimális előrehajtása” – folytatta. – Két perc után láttam az EKG-monitoron, hogy sikeres volt a sokkolás. Még húsz-harminc másodperc múltán Eriksen magához is tért.”

Felnyitotta a szemeit, az egy szép pillanat volt, én pedig angolul megkérdeztem: »Újra itt vagy?«, mire azt felelte: »Igen, itt vagyok«. Aztán azt mondta, »Ó, ***, hiszen még csak 29 éves vagyok«. Megnyugtattam, hogy most már minden rendben, nincs veszélyben. Mindent megértett, és a kezét a mellkasára fektette” – emlékezett vissza dr. Kleinefeld.





Ezeket olvastad már?
Marco Rossi a kiszemeltjei miatt kémkedett az ezüstmeccsen

Marco Rossi a kiszemeltjei miatt kémkedett az ezüstmeccsen

Óriási meglepetés érheti Szoboszlait: kiderült, ki lehet a Liverpool új edzője

Óriási meglepetés érheti Szoboszlait: kiderült, ki lehet a Liverpool új edzője

Hatalmas mellein kávézik a felnőttfilmes kebelcsoda

Hatalmas mellein kávézik a felnőttfilmes kebelcsoda

Gulácsi a magyar válogatott Eb-ellenfelének szurkol

Gulácsi a magyar válogatott Eb-ellenfelének szurkol

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás