RETRO RÁDIÓ

Dárdai Márton már a Hertha sztárja, megtízszerezte az értékét





Májusban érettségizik, aztán aláírhatja első profi szerződését Dárdai Pál középső fia. Egy év alatt jutott el az ifiből a Hertha kezdőcsapatáig.



Megosztás
Szerző: hg
Létrehozva: 2021.04.13.
hertha bundesliga dárdai márton dárdai pál

Dárdai Pál középső fia berobbant a Bundesligába. Hét meccs alapján máris hárommillió euróra ugrott Dárdai Márton értéke. 19 éves létére már a Hertha sztárjaként emlegeti a német sajtó.

Dárdai Márton hihetetlen iramban fejlődik (Fotó: Instagram)

Alig egy év alatt a semmiből Bundesliga-sztárrá vált Dárdai Márton, aki tavaly februárban még a Hertha U19-es ificsapatában játszott.

Alapemberré vált a Herthában

Azóta a Transfermarkt szerint már megtízszerezte az értékét: immár 3 millió euróra (több mint egymilliárd forintra) taksálják.

A ballábas védőt már ősszel mély vízbe dobta az akkori edző, Bruno Labbadia, aki fényes jövőt jósolt a tehetségnek. Az akkori két Bundesliga-bevetése után, édesapja kinevezése óta már a védelem alapemberének számít. 19 éves védő létére legfeljebb sérülés miatt marad ki a kezdőcsapatból, és már nyolcszor szerepelt a német topligában.

Érettségi után kap profi szerződést

„A tízméteres sprintek során a legjobb tízbe tartozik nálunk. A harminc métert is négy másodperc alatt futja. A hosszú labdái pedig a fegyverei. Nem akármilyen labdákat ad, oda mennek, ahová akarja” – dicsérte az „Új szerződést kaphat a Hertha-sztár” című Bild-cikkben Dárdai Pál a középső fiát, aki apja szerint „szorgalmas és nagyon ambiciózus fiú”.

Dárdai Pál elégedett lehet a középső fiával (Fotó: Getty Images)

Ez utóbbi tulajdonságokra most nagy szüksége is van, hiszen a pálya mellett az iskolapadban is helyt kell állnia. Marci májusban érettségizik, utána pedig megkapja első profi szerződését, amiről már elkezdték a tárgyalásokat.

Német vagy magyar válogatott lesz?

Dárdai Márton az értékét tekintve máris hatodik a magyar futballisták listáján. Csak Szoboszlai Dominikot (25 millió euró), Willi Orbánt (14 millió), Gulácsi Pétert (12 millió), Sallai Rolandot (9 millió) és Szalai Attilát (3,7 millió) tartják többre nála.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Marton Dardai (@marton.dardai) által megosztott bejegyzés

Kérdés, hogy a Berlinben született, de sok szállal – például magyar barátnője révén – az óhazához is kötődő kettős állampolgár lehet-e magyar válogatott. A német korosztályos válogatottakat többször csapatkapitányként vezette, és a német sajtó szerint ha így fejlődik tovább, hamarosan a Nationalelfben is kiköthet. Hazai lapértesülések szerint természetesen Marco Rossi is figyeli, és akár már a nyári Európa-bajnokság után nekiszegezheti a kérdést: szerepelne-e a magyar nemzeti tizenegyben.

A testvérei is tehetségesek

Jelenleg Dárdai Mártonnak megy a legjobban, de a testvérei is járják a maguk útját. 21 éves bátyja, Dárdai Palkó – aki korábban 9 Bundesliga-meccsen játszott a Herthában – január óta a Mol Fehérvár játékosa. Öccsük, a 15 éves Dárdai Bence a berliniek U16-os csapatának csatára.

 





Ezeket olvastad már?
„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

Megdöbbentő hír érkezett a magyar válogatottról: súlyos sérülést szenvedett az egyik kulcsjátékos - fotó!

Megdöbbentő hír érkezett a magyar válogatottról: súlyos sérülést szenvedett az egyik kulcsjátékos - fotó!

Bejelentették: Magyarország a 2027-es öttusa-vb megrendezésére pályázik

Bejelentették: Magyarország a 2027-es öttusa-vb megrendezésére pályázik

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás