RETRO RÁDIÓ

Csercseszov így találja meg a közös hangot a Fradinál





Kedden kezdte meg a munkát Sztanyiszlav Csercseszov az FTC labdarúgóival. Az edzőváltás után egyvalami maradt változatlan: a légiósokkal az új stáb is angolul találja meg a közös hangot.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.05.
nb1 sztanyiszlav csercseszov légiósok FTC angol nyelv

Ha a Fradi öltözőjében mindenki a saját anyanyelvén szólalna meg, bábeli zűrzavar keletkezne. A labdarúgók mellett a szakmai stáb zöme is a világ minden tájáról érkezett.

Csercseszov (középen) jó hangulatban kezdte a munkát Fotó: Fradi.hu

Az FTC új szakvezetője, Sztanyiszlav Csercseszov, az orvos Eduárd Cgojev hasonlóan oszét nemzetiségű, korábban évekig az orosz válogatottnál is mellette dolgozó segítői közül Miroszlav Romascsenko másodedző fehérorosz, Vlagyimir Panyikov erőnléti edző orosz, a másik kondiedző, Paulino Granero spanyol, Gintaras Stauce kapusedző pedig litván.

Csercseszovék mégis angolul kommunikálnak az öltözőben, hiszen ez a közös nevező a sok országból érkezett játékosok és szakemberek számára.

Bosnyákoké a túlsúly

Az új Fradi-stáb korábban évekig az orosz válogatottnál dolgozott együtt, most viszont egy új nehézséggel is meg kell küzdenie. A 28 fős keret 21 idegenlégiósa 4 kontinens (Európán kívül Afrika, valamint Észak- és Dél-Amerika) 15 országából származik. A legtöbben egyébként Boszniából: a bosnyák válogatott Adnan Kovacevic, Eldar Civic és Stjepan Loncar mellett a Németországban született Muhamed Besic és Marko Marin szülei is onnan emigráltak.

Háznál a segítség

Csercseszov az orosz anyanyelve mellett németül és angolul is kommunikál.

Németországban és Ausztriában összesen tíz évig légióskodott, majd edzősködött, az angol nyelvet pedig akár otthon is tökéletesítheti: a felesége, két gyermeke anyja, Alla asszony angoltanár.

Három hét a rajtig

A bajnoki címvédő, élen telelő FTC játékosai a tegnapi orvosi tesztek után átestek az első, Csercseszov vezette edzésükön is. Dibusz Dénesék a héten még itthon készülnek a tavaszi szezonra (ami számukra már január 27-én, a 4. fordulóból elhalasztott felcsúti rangadóval kezdődik), majd külföldi edzőtáborba utaznak.

 





Ezeket olvastad már?
Elvesztette a melltartóját, meglesték a villantó kebelcsodát a tengerben

Elvesztette a melltartóját, meglesték a villantó kebelcsodát a tengerben

„Csinálja más” – Dárdai Pál máris elbúcsúzott Berlinben?

„Csinálja más” – Dárdai Pál máris elbúcsúzott Berlinben?

Most jön a neheze, újra nyertek a magyar lányok

Most jön a neheze, újra nyertek a magyar lányok

Ez aztán a luxus: félmilliós táskával fotózták le Szoboszlai Dominikot

Ez aztán a luxus: félmilliós táskával fotózták le Szoboszlai Dominikot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás